Maak zelf een magnetisch bord voor op de achterbank

Met dit magnetische bord hebben je kinderen veel plezier op de achterbank. Je kunt legio dingen bedenken als activiteiten voor onderweg naar je vakantiebestemming. Deze en meer voorbeelden vind je hier.

Een LEGO kit, autobingo, lekker hapjes et ecetera. We hebben de afgelopen jaren al heel wat bedacht om de reis naar je vakantiebestemming voor je kinderen prettig te houden. Deze activiteit bedacht ik naar aanleiding van de winactie met de toffe speeltafel Snack & Play Travel Tray. Met name het magnetische element van de speeltafel sprak me aan.

Super handig! Zo rolt het speelgoed niet de hele auto door. Het inspireerde me tot de volgende DIY. Die echt heel eenvoudig te maken is.

Magnetisch bord voor op de achterbank

Zo maak je een magnetisch bord voor onderweg. Hoe je het maakt en meer vertier voor op de achterbank lees je hier.

Wat heb je nodig:

# koek bakblik. In mijn kast vond ik een koek bakblik dat ik ooit eens heb gekocht. En om eerlijk te zijn zelden gebruikt hebt. Een bakplaat met bakpapier is net zo handig. 😉

# dunne, platte magneetjes of magnetisch fotopapier (HEMA). In mijn zoektocht naar platte magneetjes kwam ik bij de HEMA dit fotopapier tegen. Super handig, want enorm dun!

# (oude) spelletjes, puzzels, magnetische letters et cetera. Bij onze lokale kringloopwinkel kocht ik voor een euro een alfabetspel en een puzzeltje.

# schaar en lijm

Hoe maak je het:

Leg de puzzel of letters op de kop op tafel. Knip het magnetische fotopapier in stukjes en plak deze op de achterkant van elk stukje. Laat goed drogen en klaar! Doe per spelletje de stukjes in een plastic hersluitbaar zakje.  Schrijf erop wat erin zit en klaar zijn de magnetische spelletjes voor je speeltafel.

Dat knippen en plakken is overigens ook een leuk klusje voor je kind. Job (bijna 8 jaar) heeft er veel plezier aan beleefd!

De mogelijkheden zijn legio. Wat te denken van:

  • Knip een autoweg. Maak met zwarte stift de strepen van de weg op het fotopapier (zie rechtsonderin)
  • Knip boter, kaas en eieren uit het fotopapier
  • Plak magneetjes onder een tangram en maak kaartjes met dingen die nagemaakt kunnen worden. Zoek op Pinterest maar eens op ‘Tangram’. Je krijgt enorm veel voorbeelden.

Welke ideeën heb jij nog?

Wat voor spelletje bedenk jij nog voor het magnetisch bord voor op de achterbank? Laat het me hieronder of op Facebook weten. Zet ik die voorbeelden er nog bij!

 

[ssba]

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.