Een zelfmaak alternatief voor autobingo

Autobingo is altijd een succes geweest bij ons. Job speelt het graag en het zorgt weer voor wat leuke afleiding. Tijd dus om een nieuwe, alternatieve autobingo te verzinnen. Een achterbank-bento! Het leuke van deze variant is: je kind heeft altijd prijs.

> lees ook: LEGO voor op de achterbank

Alternatieve autobingo

Wat heb je nodig:

> pillendoos (Wibra)

> aceton en een watje

> stickers (rondjes)

> pen/viltstift

> druiven, rozijnen of ander gedroogd fruit

pillendoosje voor onderweg maken

Hoe werkt het?

1. Haal met een watje met iets aceton de letters van de bovenkant van het doosje.

2. Was het doosje af en laat het goed drogen.

3. Teken op de stickers auto’s en vrachtwagens. Ik koos voor gekleurde stickers, maar witte stickers kunnen natuurlijk ook prima. Kleur je je tekeningen daarna in. Is je kind al wat ouder en wil je het wat ingewikkelder maken? Schrijf dan bijvoorbeeld cijfers op in het rondje (die in kentekens moeten voorkomen). Of wat dacht je van initialen van landen? Is je kind wat jonger? Dan kun je ook bijvoorbeeld de helft van de pillendoos bestickeren. Daar wordt het wat makkelijker van.

4. Vul elk vakje met een druif, rozijn of ander gedroogd fruit.

5. Tover het spelletje uit je tas op het moment dat er weer wat ander vertier nodig is. Je kind mag elke keer als hij één van de dingen spot, het betreffende vakje openen en het lekkers opsnoepen.

En tussendoor of voor de terugweg, vul je het bakje zo weer opnieuw.

Veel plezier en een rustige autoreis!

> Lees ook: Bakblik bingo voor op de achterbank 

alternatieve autobingo

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.