LEGO op de achterbank

Tips om je kinderen bezig te houden tijdens het reizen. Ga je met de auto op vakantie? Lees onze LEGO vakantie tips voor op de achterbank.

Of je nu op zomervakantie of op wintersport gaat. Met het vliegtuig of met de auto. Tips om je kids bezig te houden zijn altijd fijn toch? Dus check deze leuke, gezonde snacks voor op de achterbank en andere leuke achterbankactiviteiten. We proberen het zo uitdagend mogelijk te maken, zodat niet de hele tijd de iPad aan hoeft te staan. Ja, daar zijn we zelf bij… Maar een beetje relaxt reizen is ook fijn, toch?

Anyway, ik kreeg van LEGO een klein doosje met allerlei losse LEGO-stukjes opgestuurd. Het was voor mij de aanzet voor dit artikel. LEGO voor op de achterbank. Ik verzamelde deze leuke LEGO vakantie tips voor je.

Ga je vliegen? Dan kunnen deze tips je vast ook helpen.

LEGO vakantie tips

1. LEGO-reiskit

Nodig: een bakje of blikje, lijm, LEGO-plaatje, LEGO-stenen en andere LEGO-attributen

Lijm het bouwplaatjes op het blikje of bakje. Goed laten drogen. LEGO spulletjes erin en klaar! Ook handig voor als je tijdens je vakantie bijvoorbeeld uit eten gaat. Past zo in je handtas. Prima te combineren met Kronkiwongi of de instructiekaartjes hierboven.

lego vakantie tips

2. Kronkiwongi

Nodig: een willekeurig aantal LEGO-stenen & LEGO-attributen, je fantasie en een doosje of je LEGO-reiskit.
Leuk woord, hè! Bedacht door LEGO. Een Kronkiwongi komt niet met instructies. Een Kronkiwongi staat niet in het woordenboek en kun je nergens vinden. Een Kronkiwongi kun je echt niet omschrijven… Omdat het iets is wat een kind zelf verzint en bouwt met LEGO-stenen. Kronkiwongi heeft zelfs een eigen hashtag #Kronkiwongi. Dus je kunt de bouwsels van je kind zo de ether in sturen.

Dus geef je kind een bakje met allerlei DUPLO of LEGO-stukjes en laat de fantasie van je kind gewoon zijn werk doen.

knutselen 3

 

3. LEGO-reiskit (boter, kaas en eieren)

Nodig: langwerpige blokjes in één kleur, twee keer 5 vierkante blokjes in één kleur.

Maak het speelveld met de langwerpige blokjes. In de auto handig op de LEGO-reiskit. Geef daarna elke speler één kleur en speel het spel. Succes!

knutselen 1

4. LEGO met instructiekaartjes 

Deze kwam ik tegen op Pinterest. Als jouw kind bouwen en nabouwen leuk vindt, dan lijkt me dit ook heel leuk. Asia van Fun at Home with Kids maakte voor haar kind activiteitenkaartjes die haar kind kon nabouwen. Leuk bedacht en uitgevoerd! Je kunt ze hier gratis downloaden. Bekijk dan ook even hoeveel steentjes je van welke kleur moet verzamelen.

Op zoek naar meer leuke ideeën voor de achterbank? Check dit artikel

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Klik hier voor meer info.
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.