By 17 juni 2014 Read More →

We zijn er bijna ! 10 tips voor meer gezelligheid op de achterbank

De kinderen rustig houden op de achterbank is nog een hele kunst… een autoreis duurt voor kinderen eigenlijk altijd te lang. Natuurlijk stop je regelmatig, is er genoeg te eten voor onderweg en gaat de iPad mee. Fijn voor het eerste uur, maar hoe houden jullie het de rest van de rit gezellig? Met deze 10 tips tellen de uren niet, maar laat je de uren tellen.

achterbank tips

  1. Speel spelletjes die je vroeger zelf ook speelde in de auto, ik zie ik zie wat jij niet ziet, nummerborden zoeken, ik ga op vakantie en ik neem mee, etc.
  2. Laat de kinderen zelf een DIY autozak vullen voor vertrek, alles wat er in past, mag mee!
  3. Lezen en luisteren, vergeet de favoriete voorlees- en luisterboeken niet!
  4. Maak voor vertrek een achterbank bento en snoep gezond gedurende de reis
  5. Zingen maar! Zing kinderliesjes eens fout, je kind is daarna even bezig om het liedje correct te zingen
  6. Tekenen en schrijven. Kleurboeken, potloden en schriften zijn goed voor een tijdje achterbankvermaak.
  7. Wedstrijdje slapen! Wie het eerst wakker is krijgt een cadeautje, wel eerst echt gaan slapen!
  8. Wissel eens van zitplaatsen, een andere plek doet misschien wonderen.
  9. Zorg dat je verschillende kleine doe-spelletjes meeneemt. Vakantieklets! heeft leuke tips, de reis- en taalgidsjes voor kinderen zijn een uitkomst en zelf kun je natuurlijk ook nog het een en ander bedenken. Vingerhaken bijvoorbeeld, met een bolletje wol en wat grote kralen maken ze zo een mooie ketting of een heel vliegengordijn 😉
  10. Vertrek midden in de nacht of heel vroeg in de morgen, brengen ze de eerste uren slapend door…

 EXTRA TIP: Vraag ook andere moeders eens naar hun beste tips, je zult zien dat er eentje tussen zit waardoor jullie vakantie ECHT al begint met gezelligheid op de achterbank.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.