By 27 juli 2012 Read More →

Onderweg

Wij maken heel wat kilometers: van de Zwitserse Jura naar de Nederlandse opa en oma’s is het zo’n 750 kilometer rijden. Behalve dat we zijn gezegend met een kleuter die achterbank-proof is,  zijn we er ook geoefend in aan het raken. Hier onze tips:

Eten op de achterbank

In de auto krijg je trek! Trek van het nietsdoen en de verveling. Van die trek waarvan het eigenlijk niets uitmaakt wat erin gaat. En daar komen de zakjes wortel, tomaatjes, stukjes komkommer en appels. Om de onvermijdelijke stop met schnitzel en friet bij dat Duitse wegrestaurant te compenseren natuurlijk 🙂

Ouderwets vermaak op de achterbank

Luisterboeken zijn altijd goed! De klassieke luistersprookjes in de serie “Er was eens…” zijn ook voor de voorbank geweldig mooi om mee te luisteren. En iets te lezen! Een Donald Duck of ander tijdschrift is namelijk ook leuk als je nog niet zelf kunt lezen. Natuurlijk zijn een schrift en kleurpotloden onmisbaar. Maar mooie wol ook: vlechten en vingerhaken zijn verslavende bezigheden voor de meeste jonge kinderen. Voor je het weet ben je weer een uur en 100 kilometer verder en heb je armbandjes voor de hele camping.

op de achterbank

Whizzkids op de achterbank

Onze grootste troef is meteen een grote luxe: een dvd-speler voor de achterbank. En onze nieuwste aanwinst gaat het vast allemaal nog leuker maken, want sinds kort hebben wij ook een heuse iPad. Met in het mapje “Isis” de volgende apps:

Het eetbare pak (een grappig boek met voorleesfunctie, kleurplaat en letterspelletjes)

Penny (een gratis stripverhaal voor paardenmeisjes met voorlees- en zelfleesoptie)

Tel de dieren (dieren tellen in 16 talen, waaronder Zwitser Duits :-))

Toca Docter (een soort Dokter-Bibber app met mooie illustraties)

de kotsApp (behorend bij het boek “Op de achterbank” van uitgeverij Snor)

Tot slot: wel of geen cadeautjes om de achterbank te belonen? Mijn ervaring is dat het eerder gezeur oplevert dan voorkomt (“wanneer krijg ik een cadeautje…?”) en onderweg en op vakantie zitten de meeste kinderen toch niet verlegen om verwennerij (speeltje bij een kindermenu in het wegrestaurant, een lolly van die aardige campingeigenaar, een ijsje op het strand…etc.).  Maar hé:  wie ben ik…? 😉

Goeie reis!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Inspiratie, Er op uit, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>