By 18 juni 2015 Read More →

DutchBento: snacks voor onderweg

Laatst gingen we een dagje uit met een overnachting. Het voelde als een lang weekend weg. Direct uit school, hup de kids achterin de auto en rijden maar. Een gevulde tas mee met alles wat je nodig hebt voor een dagje weg.

De zon achterna, zo naar het strand. Lekker om meteen te vertrekken en er dan eerder te zijn. Maar niet zo handig, omdat de kinderen op dat moment een beetje moe en hongerig zijn. Daarom maakte ik een achterbankbento voor ze. Een klein feestje in een doosje.

>> LEES OOK: 10 tips voor meer gezelligheid op de achterbank

Echt moeilijk is het niet. Heel veel tijd kost het evenmin. De glimlach op het gezicht is het waard. Echt!

dutchbento snacks voor onderweg

DutchBento snacks voor onderweg maak je zo:

Vul een doos (bijvoorbeeld van de Wibra à 1,29 euro) met lekkers waar je kind van houdt. Ik koos voor Parijse worteltjes, komkommer (uit eigen moestuin, niet op de foto, maar die stopte ik er later nog bij), snoeptomaatjes, gedroogd fruit (abrikozen), een hartjesbakje (Action) gevuld met rozijntjes en cranberry’s en een belegde bruine boterham. Oh, en als extra een traktatieketting met een speelgoedbeestje, wat lekkers (snoepsleutels) en ringen ontbijtgranen.

snacks voor onderweg achterbank

Je ziet het, het werkt echt! Alle kinderen vinden dit leuk.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.