Een dagje uit: wat neem je mee?

Nu het weer steeds beter wordt, trekken we er vaker op uit. Heb je ons eerdere artikel over leuke zomeractiviteiten al gezien?

Mijn ouders wonnen kaarten voor de Efteling en gaven die aan ons. Yeah! Daar gaan we dus binnenkort heen. Ook gaan we met de kortingskaarten van Capri-Sun opnieuw naar Plopsa. De vorige keer dat we daar waren, was Job nog onder de 1 meter en was hij te klein voor veel attracties. Dat weet hij nog heel goed. Binnenkort een herkansing dus!

Om goed voorbereid op stap te gaan, heb ik eigenlijk wel een standaardlijstje voor een dagje uit. Ik deel hem hieronder met jullie.

Het ‘dagje uit wat meenemen’-lijstje

dagje uit wat meenemen

1) stevige rugzak

Als je mijn lijstje hieronder leest, dan snap je dat wij een stevige rugzak meenemen. Een rugzak die bovendien comfortabel draagt.

2) eten

Eten neem ik zeker mee. Dat we wellicht nog ergens wat snacken tussendoor is niet uitgesloten. Het blijft natuurlijk een dagje uit. Maar om de hele dag van alles te halen, wordt me te kostbaar. Krentenbollen en belegde broodjes gaan sowieso mee. Vaak ook nog fruit en groente. In een bakje doe ik mini-paprika’s, komkommertjes en tomaatjes. Lekker fris tussendoor. Wat snoepjes gaan er natuurlijk ook mee.

3) drinken

Een flesje water gaat zeker mee. Maar ook wat pakjes drinken of een zakje Capri-Sun. Handig is om enkele zakjes in te vriezen. Werkt meteen als koelelement in je rugzak en het drankje blijft lekker koud.

TIP : Met de actie van Capri-Sun krijg je t/m 31 augustus maar liefst € 7,50 korting op je toegangskaart. Koop een actieverpakking Capri-Sun en upload de 10-cijferige code aan de zijkant van de verpakking op www.capri-sun.nl. Je ontvangt dan direct je korting. Dus neem Capri-Sun mee op je uitstapje en spaar zo direct voor nieuwe korting.

4) klein ehbo-tasje

Eigenlijk is het een klein toilettasje waar basis ehbo-spullen in zitten en die mee gaat als we een dagje weg gaan. Er zit in: pleisters, klein flesje jodium, vallen en stoten gel, insectenspray, anti-prik en (kinder-)aspirine.

5) zakdoekjes en vochtige doekjes/antibacteriële gel

Met kinderen onmisbaar. Om handen schoon te maken en neuzen te poetsen. En wat dacht je van wc-papier dat aan het einde van de dag vaak op is?

Op zoek naar meer zomer inspiratie? Lees dan ook: leuke zomeractiviteiten met je gezin of een weekendje weg met je gezin

6) zonnebrandcrème

Ik neem aan dat ik het belang van goed en regelmatig insmeren niet hoef te benadrukken toch? Zonnebrandcrème heb ik áltijd in mijn tas.

7) pet en zonnebril

Naast zonnebrandcrème neem ik als we wat langer weggaan ook een pet en/of zonnebril mee.

8) naamketting of -armbandje

Mijn zoon is van jongs af aan heel vrij. Hij kletst erop los met iedereen, maar verliest ons dan ook nog wel eens uit het oog. Op jonge leeftijd kocht ik al snel een sos tekstplaatje voor hem. Met daarop zijn naam en de mobiele nummers van ons allebei. Deze gaat ook om met festivals en op vakantie als we bijvoorbeeld een stad bezoeken. Tegenwoordig heb je ze ook als armbandje. Je telefoonnummer op zijn arm met een zwarte (watervaste) stift volstaat ook nog altijd.

9) fotocamera/gms

Een fotocamera of je gsm is natuurlijk een must op een dagje uit. Die gelukzalige smoeltjes van je kinderen moet je toch ergens deze dag vastleggen?

10) geld

Dagjes uit kunnen erg kostbaar zijn als je alles moet kopen. Maar ook al neem je eten en drinken mee, dan kan er vast nog wel ergens een versnapering af. Een frietje of een ijsje gaat er altijd wel in. Of wat dacht je van een kopje koffie voor jezelf? Contant geld meenemen is dus wel zo handig. Niet overal kun je pinnen.

Herken je je in deze dingen? Of mis jij nog wat? Vul ons lijstje aan op Facebook. Dan verwerken we die in een nieuw artikel.

Op zoek naar zomer inspiratie? Lees dan ook: leuke zomeractiviteiten met je gezin of een weekendje weg met je gezin

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.