Een weekend weg met je gezin deze zomer

Een weekend weg samen met je gezin voelt voor mij altijd als een heerlijke mini-vakantie. Een kidsproof festival bezoeken heeft eenzelfde effect op mij. Echt even de tijd voor elkaar, geen klussen in en om het huis die al weken, zo niet maanden op je liggen te wachten. Wij ondernemen regelmatig samen iets. Onderstaande weekendtrips willen wij dit jaar ondernemen. Alleen nu nog kaarten scoren voor dat festival op Vlieland…

Foodfestival Lepeltje Lepeltje

Amersfoort, Apeldoorn, Groningen en Zwolle kunnen op verschillende weekenden in mei tot en met augustus (check de website even voor de juiste datum in iedere stad) smakelijk genieten! Lepeltje Lepeltje is namelijk geen gewoon foodfestival maar een cultureel foodfestival. Eten, drinken, toffe bands en dj’s worden gecombineerd met een leuke markt waar creatieve en ambachtelijke producten te verkrijgen zijn. De toegang is gratis en je kids kunnen rustig mee. Er is namelijk op beide dagen ook een kinderprogramma.

lepeltje-lepeltje

>> LEES OOK: De leukste kindvriendelijke festivals op een rij

Naar het bos of zee

Wij wonen in de bossen van de Veluwe en verlangen regelmatig naar de zee. Van mensen die vlakbij zee wonen, horen we juist het tegenovergestelde. Wat is er heerlijker dan een midweek, weekend of zelfs week weg met je gezin? Bij de 23 Roompot vakanties vind je volop mogelijkheden voor kinderen. Roetsjen van de glijbaan in het overdekte zwembad, chillen in de Chillzone of knutselen met Koos Konijn. Want laten we eerlijk zijn: als je kids zich vermaken, doe jij dat ook. En even ontspannen een boek lezen is ook lekker toch?

BUDGET TIP: Met de actie van Capri-Sun krijg je t/m 31 augustus €25 tot €50 korting op je Roompot-reservering. Koop een actieverpakking Capri-Sun en upload de 10-cijferige code aan de zijkant van de verpakking op www.capri-sun.nl. Je ontvang dan direct je kortingscode. Bovendien ding je dan ook mee naar één van de 10 weekendjes weg op Roompot vakanties t.w.v. € 400,-

Into the Great Wide Open

Op het prachtige waddeneiland Vlieland vindt in het weekend van 4 tot 6 september het festival Into The Great Wide Open plaats. Een festival dat uitermate geschikt is om samen met je gezin te bezoeken. Naast muziek op het festivalterrein kunnen je kinderen meedoen aan allerlei leuke activiteiten op camping Stortemelk, meewerken aan de Kolderkrant (de enige festivalkrant gemaakt door kinderen) en het strand is natuurlijk binnen handbereik.

>> LEES OOK: De leukste kindvriendelijke festivals op een rij

En lukken die kaarten nu echt niet, dan is Welcome to the Village in Leeuwarden ook heel erg leuk met kids. Nicole is er nu twee keer geweest met vrienden en alle kids. En het is een aanrader!

Logeren bij de boer

Weten jouw kinderen dat melk van een koe komt en maïs toch echt niet in een blikje groeit? Logeren bij de boer is de manier om je kind meer te laten leren van het ‘boerenleven’. Bij Farmcamps krijg je zelfs een ‘tour de boer’, waar een boer alles uitlegt over het leven op de boerderij. Als dat niet avontuurlijk is! En jij hoeft niet tussen de strobalen te logeren hoor. ‘Glamping’ logeren is toch hartstikke leuk?

farmcamps beeld

Noorderzon

Van 20 tot 30 augustus kun je in Groningen genieten van het Noorderzonfestival. Voluit: het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. Op diverse locaties in de stad is er te genieten van optredens van hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Geen zin om een kaartje te kopen? In het gratis toegankelijke Noorderplantsoen vindt een groots zomerfestival plaats. 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.