Deze zomeractiviteiten plannen wij alvast in met ons gezin

Na de heerlijke zomerdagen van vorige week, merken we dat onze kinderen steeds meer buiten spelen. Ook als gezin trekken wij er samen meer op uit. We hebben een aantal leuke zomeractiviteiten voor je op een rij gezet. Om samen met je kinderen te ondernemen.

Veel plezier!

Alternatieve ping-pong

Je hebt nodig: papieren bordjes, ijslolly-stokjes, tape, ballonnen en eventueel stoepkrijt.

Plak de ijslolly-stokjes met tape aan de papieren bordjes vast. Blaas de ballonnen op en laat de kinderen met de ballonnen pingpongen. Om het echt spannend te maken, kun je met stoepkrijt een lijn trekken tussen de spelers waar de ballon over moet. Of zelfs een heel veld krijten. Laat de familiecompetitie maar beginnen!

Plopsa

Plopsa zijn de pretparken van studio 100. Jawel, de studio die verantwoordelijk is voor Kabouter Plop, K3, Bumba, Piet Piraat, Mega Mindy, Vic de Wickie, Maya en nog vele anderen bekende kinderfiguren. Een uitstapje naar de indoor, outdoor of aqua Plopsa parken is dus een feest der herkenning voor je kinderen. Plopsa biedt vertier voor het hele gezin voor kinderen vanaf 2 jaar.

BUDGETTIP : Met de actie van Capri-Sun krijg je t/m 31 augustus maar liefst € 7,50 korting op je toegangskaart. Koop een actieverpakking Capri-Sun en upload de 10-cijferige code aan de zijkant van de verpakking op www.capri-sun.nl. Je ontvangt dan direct je korting.

Parachutes maken

Je hebt nodig: allerlei (rest)materialen voor de parachute, zoals: stukjes stof, servetten, aluminiumfolie, bakpapier of een plastic zak. Ook nodig: een bol wol, een schaar, viltstiften en iets wat kan fungeren als figuurtje onderaan de parachute. Dat kan een grote kraal zijn, maar ook bijvoorbeeld een Playmobil-poppetje.

Bespreek met de kinderen waarvoor een parachute is en wat een parachute doet. Geef ze daarna alle materialen en laat ze zelf op ontdekkingstocht gaan. Kinderen vanaf 5 à 6 jaar kunnen dit prima. Na het maken van alle parachutes kunnen ze deze naar beneden laten vallen. Laat ze ontdekken welke materialen goed werken en welke minder. Daarna is het tijd voor een parachute-parade.

parachute maken

Eigen aquarium maken

Je hebt nodig: lege glazen pot (hoe groter, hoe leuker), foam, prikpen/naald, (transparant) draad, lijm(pistool), wit zand, water, schelpjes.

Wil jouw kind ook graag een eigen vis? Wij maakten samen met onze kinderen deze kinderaquaria. Laat de kinderen op foam visjes, tekenen en knip deze uit. Prik met de prikpen/naald een klein gaatje in het midden van de bovenzijde van de vis. Haal er een draadje door. Lijm de draadjes met de visjes op verschillende hoogtes aan de deksel vast. Laat de kinderen de potjes vullen met een laagje (wit) zand, steentjes en takjes. Vul de glazen potjes voorzichtig met water en draai de deksel er stevig op vast.

Koningin Julianatoren

De Julianatoren in Apeldoorn is een echt familiepretpark voor gezinnen met kinderen van 2 tot circa 12 jaar. Voor zowel de allerkleinsten als echt stoere jongens en meisjes zijn er heel veel attracties. Tevens zijn er live-shows met de muizen Jut en Jul.

BUDGETTIP: Vooraf online kaarten bestellen, levert 2 euro korting op.

Bellenblaas van rietjes

Je hebt nodig: aantal rietjes, tape en zeepsop.

Good old bellenblaas! Waarschijnlijk het goedkoopste speelgoed dat er is. Kinderen kun je daar zeker een tijdje mee bezig houden. In onze meivakantie namen wij deze leuke vinger bellenblaas mee in onze koffer.

bellenblazen hema capri sun

Maar je kunt ook makkelijk zelf een bellenblaas maken. Bundel een aantal rietjes en zorg dat de onderkant en bovenkant gelijk zijn qua hoogte. Tape de rietjes stevig aan elkaar vast. Gebruik (geconcentreerd) afwasmiddel met een klein beetje water of gebruik dit recept voor hele stevige bellenblaas-sop. Kun je meteen de xxl bellenblaas maken.

Liever een weekendje weg met je gezin? We hebben hele leuke ideeën verzameld.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.