Heb jij een staycation? Zo verveel je je zeker niet!

Voor ouders die geen tijd, zin of geld hebben om met vakantie te gaan. Maak thuisblijven net zo leuk. Met deze tips maak je van je staycation ook een feest!

Voor ouders die geen tijd, zin of geld hebben om met de kinderen met vakantie te gaan. Maak het thuisblijven net zo leuk of nóg leuker als op de camping in Frankrijk, in het strandhuisje in Zeeland, op de boot in Friesland en op de fiets in Duitsland. Zo maak je van je staycation net zo’n feest!

staycation

 

Tips voor een geslaagde staycation

 1. Ga met je kinderen om de tafel zitten, inventariseer wensen, geef informatie over budget, mogelijkheden en maak dan een plan: wie wil wat en wanneer?
 2. Kijk eens op de website Uit met kinderen. Selecteer gemiddelde prijs per persoon 0 euro. Keuze genoeg! Ook op MoodKids vind je hier regelmatig goedkope of gratis uitjes.
 3. Kamer of huis pimpen: schilderen, muur sjabloneren, gratis spullen van marktplaats halen en oppimpen. Inspiratie nodig? Twee leuke websites om te bekijken: www.apartmenttherapy.com en  www.ikeahackers.net
 4. Zoek rommel op straat en maak er een collage van: van blikjes knip je een zon, van koffiecupjes kan je van alles knippen: spiralen, zonnetjes, gras, bloemen et cetera. Flesdopjes maak je schoon en versier je met viltstift.
 5. Voor ouders die geen tijd hebben: er zijn altijd dagkampen of andere activiteiten die door buurthuizen of verenigingen worden georganiseerd.
 6. Sportdag: organiseer een sportdag voor het hele gezin of buurt in de straat, park of op een plein. Regent het? Maak binnen een hinkelbaan.
 7. Spreek af dat iedereen een keer per week een verrassingsdag mag organiseren: een dag die helemaal georganiseerd en ingevuld wordt door één persoon voor het hele gezin. Spreek de voorwaarden af: kosten, vervoer, weersomstandigheden etc. Voor mensen met weinig geld: maak er een wedstrijd van wie de goedkoopste én leukste dag organiseert.
 8. Spelletjesdag: idem met spelletjes (spijkerpoepen, spijkerbroekhangen, ringen gooien, blikjes werpen, zaklopen, waterdragen, etc). Zie voor ideeën deze website. Lekker weer? Wat dacht je van deze waterspelletjes of speel deze spelletjes met waterballonnen.
 9. Ga een dag foto’s inplakken en zorg dat er genoeg papier, tijdschriften, kleurpotloden etc is om van de fotoboeken iets moois te maken. Laat elk kind zijn/haar eigen fotoboek maken.
  Als je alleen digitale foto’s hebt kan je via de Hema of Kruitvat je eigen fotoboek maken. Of met plaatjes uit tijdschriften een plakboek of moodboard maken. Via Google vind je heel veel  ideeën om een zogenaamd scrapboek te maken.
 10. Voor oudere kinderen: blog maken (www.blogspot.com) of videoboodschappen maken voor vrienden en vriendinnen die in het buitenland met vakantie zijn.
 11. Of: registreer je op Pinterest (www.printerest.com) en maak een eigen prikbord met leuke dingen. En volg MoodKids dan ook even. 😉
 12. Kijk eens bij do-it-yourself categorie van MoodKids. Zeker weten dat je daar iets leuks vindt om te doen!

Veel plezier!


(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Vakantie

Auteur:

Charlotte Borggreve is naast moeder van drie ook orthopedagoge en kinder- en jongerencoach en heeft een eigen praktijk in Amsterdam Centrum.