By 24 juli 2014 Read More →

Sport & Spel: bewegen op regenachtige dagen (drie tips)

Als het even kan, speelt mijn dochter buiten. En regent het een paar dagen achtereen, dan merk ik dat meteen aan haar humeur. De energie moet eruit. Ze kan wel heel braaf binnen spelen, maar buiten, in alle vrijheid, bewegen is toch anders. En om nu binnen te gaan voetballen… Ai ai, daar gaat m’n servies! Drie tips om toch voor een beetje beweging te zorgen op regenachtige dagen.

Sport en Spel Tip 1: Hinkelbaan

Maak een hinkelbaan door met masking tape lijnen te maken op de vloer. De tape trek je er na afloop zo weer af. Weet je niet zeker of dit zal werken op jouw vloer, probeer dan eerst een klein stukje.

bewegen voor kinderen sport en spel hinkelbaan

Sport en Spel Tip 2: Stormbaan

Misschien is het even met meubels schuiven, maar wees creatief. Ook je meubels kunnen dienen als onderdeel. Heb je misschien stoelen waar je kind onderdoor kan kruipen? En door een kartonnen doos, die aan beide kanten open is, is het leuk tijgeren. Of span touwtjes waar de kids onderdoor kunnen. Leg blokjes neer om te slalommen.

stormbaan sport en spel kinderen

Sport en Spel Tip 3: Letters

Maak letters op de grond. Ga liggen en maak een letter C, J, O… etcetera. Meerdere kinderen kunnen ook samen de letters maken. En oudere kinderen kunnen ook nog met het lettertype variëren en hoofdletters versus kleine letters.

sport en spel op regenachtige dagen letters maken

Sport en Spel 3 Extra tips:

  1. Dans! Zet een leuk muziekje op, maak de vloer vrij… So you think you can dance?
  2. Leg een matras op de grond om op te duikelen en koprollen op te maken.
  3. Speel een uitbeeldspelletje. Da’s ook bewegen en je hebt niet zoveel ruimte nodig.
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.