Vakantie-opvang nog niet geregeld? Kies voor zomerkamp

De zomervakantie is nu voor alle regio’s begonnen. Werkende ouders zijn vaak niet in de luxepositie om zes weken vrij te nemen. Dus begint de zoektocht naar opvang voor de kinderen. Zomerkampen zijn steeds populairder, zowel voor ouders als voor kinderen.

Zo merk ik ook bij mij thuis, hoewel een weekje logeren bij opa en oma ook nog steeds in de top 2 staat. Dit jaar staat een outdoorcamp op het programma en een ponykamp. Zonder overnachting, dus ’s avonds zijn de kinderen weer lekker thuis.

Aantal inschrijvingen groeit

Uit een enquête vanuit de aanbieders van kinderkampen blijkt dat het aantal inschrijvingen groeit, zo stond afgelopen zaterdag in de Volkskrant. Jaarlijks stijgt het aantal inschrijvingen met ongeveer 5%. De keuze is eindeloos. Er zijn ruim 250 registreerde aanbieders met kampen in de duinen, zonder mobiele telefoon, tot aan kampen in het buitenland en zelf kunnen kinderen leren vliegen. Maar ook ‘leer’-kampen zijn populair, zoals zomerscholen.

 

De zomervakantie is begonnen. Werkende ouders zoeken vaak een oplossing voor de vakantie-opvang. Heb je wel eens nagedacht over zomerkamp? Leonne heeft tips.

 

Kinderen kiezen mee

Maar hoe kies je nou een kamp voor je kinderen? Belangrijkste criterium bij mijn kinderen is: ook hun vriendjes of vriendinnetjes moeten er zijn. Dus naast een kamp uitzoeken heb ik ook met ouders overleg gehad over leuke kampjes. En met plezier, niets is immers zo leuk om samen met je vriendin naar een leuke plek te gaan.

Het kost wel tijd en –net als bij het uitzoeken van een vakantie- veel zoeken en toch ook wel wat stress. Het proces van uitzoeken gaat inmiddels in overleg met de kinderen. Samen bespreken we wat ze graag willen doen. Ook veel rondvragen bij andere ouders helpt. Zij komen vaak met leuke tips en het geeft meteen aanleiding om gezamenlijk de kinderen op te geven. Dat is ook handig in verband met halen en brengen van de kinderen. Niet altijd lukt het om samen met andere ouders op te trekken. Al is het maar dat vakanties niet altijd gelijk lopen. Hieronder wat tips bij het zoeken naar een kamp.

Tips kiezen zomerkamp

  • Als je via Google zoekt op kinderkampen, kom je al snel een aantal grote aanbieders tegen met leuk aanbod.
  • Kies eerst een thema voor zomerkamp: zeilen, surfen, outdoor, paardrijden, etc. Dat helpt in het gericht zoeken.
  • Bepaal ook je budget: er is echt voor iedere beurs een zomerkamp te vinden. Al voor een paar tientjes per week kunnen je kinderen onder de pannen zijn.
  • Begin op tijd met zoeken en boeken. Veel populaire kampen zitten vaak al snel vol. Maar ik heb gemerkt dat er nog genoeg leuks is als je ook wat later bent. 🙂
  • Er bestaat een keurmerk voor kindervakanties: keurmerkkindervakanties.nl. Wat houvast geeft voor ouders bij keuze van de kampen als het gaat om onder andere sociale veiligheid, hygiëne en kwaliteit van de begeleiding.


(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Vakantie

Auteur:

Leonne woont met haar drie opgroeiende kinderen en haar man in Amsterdam. Een van oorsprong dorps meisje in een stad, die in haar opvoeding beide werelden combineert. Want een dorp in de stad kan best: paardrijden op de Hollandsche manege, tuinieren in de schooltuinen en sociale controle in de buurt. Ze kookt dagelijks met de verse producten uit de tuin van haar vader en krijgt een glimlach op haar gezicht van balletles, zwemmen en hardlopen in het park. Leonne is ondernemer en bestiert samen met haar compagnon het pr-bureau De Wolven.