Een geweldige ervaring: met kind zwemmen in Dode Zee

In mijn voorgaande blog heb je kunnen lezen hoe wij een deel van onze reis al in Jordanië hebben doorgebracht (zie op de landkaart onderaan, punt B; Amman, punt c; Jerash). Als je in Jordanië bent, kan je een bezoek aan de Dode Zee (zie punt D) niet overslaan. We hadden ondertussen al een aantal plekken gezien en wanneer je met kinderen reist, is het fijn om tussendoor wat rust te plannen.

Dit hebben wij gedaan aan de Dode Zee. Er is hier niet veel meer dan de zee en zwembaden, maar dat hindert niet met kinderen. Met je kind zwemmen in de Dode Zee hoort natuurlijk bij een rondreis door Jordanië.

Rondreis met je kind door Jordanië

Het gevoel van drijven

Wij hadden een hotel direct aan de Dode Zee met zwembad. Bij de Dode Zee moet je jezelf in eerste instantie insmeren met modder om dit vervolgens te laten drogen en dit af te spoelen in de Dode Zee. Dit insmeren is leuk, maar uiteindelijk wil je ervaren hoe het is om te drijven en we waren vooral benieuwd hoe Bosse dit zou vinden. Ik kan jullie vertellen dat dit niet direct een groot succes was! Direct aan zee had ik mijzelf ingesmeerd met modder en ondertussen smeerde mijn man Bosse ook een beetje in. Hij vond dit echter niet leuk en het moest er ook gelijk vanaf. Bosse werd een beetje verdrietig en moest er hier echt niks van weten. Vervolgens was ik wel helemaal ingesmeerd met deze modder. Ook dit vond hij maar raar.

> Lees ook: rondreizen met kinderen: een geweldige ervaring!

Op vakantie naar Jordanië? Met je peuter of kind zwemmen in de Dode Zee is een geweldige ervaring!

Met je kind zwemmen in de Dode Zee

Je moeder die helemaal zwart is inclusief de dikke buik met zijn baby broertje erin! Uiteindelijk zijn wij snel de zee ingaan om dit allemaal af te spoelen. Het zwemmen of drijven is een heel apart gevoel en je moet natuurlijk uitkijken dat het zoute zeewater niet in je ogen komt. Tevens voelt het alsof er olie is toegevoegd aan het water, wat heel prettig aanvoelt. Mijn man nam Bosse mee het water in, want mama zat nog onder de modder en hij moest niks van mij weten. Ook Bosse, 1,5 jaar, vond het drijven raar. In Nederland had hij al kennis gemaakt met de Noordzee, maar dit was toch wel anders en vreemd. Hij keek ons aan en we zagen aan Bosse dat hij het niet begreep. Ook nu gaf hij aan dat hij toch wel graag uit de zee wilde en lekker in het zwembad wilde spelen. Dus na deze eerste ervaring zaten we weer snel aan het zwembad. Gelukkig ging het een tweede keer beter. 🙂

Met je peuter zwemmen in de Dode Zee. Of toch liever in het zwembad. ;)

Tips voor reizen onderweg

Jordanië is niet heel groot en daarom ideaal om als gezin rond te reizen, maar soms hadden wij wat langere afstanden te overbruggen. Je kan dan precies plannen dat je kind zijn slaapje doet in de auto/bus. Dan is het wel fijn als je de favoriete knuffel van je kind mee hebt, zodat hij onderweg lekker kan slapen. Tevens hadden wij op de achterbank vaak het kleine, vertrouwde Trunki koffertje van Bosse liggen met zijn speelgoed erin. Dan kon hij onderweg spulletjes eruit halen en mee spelen en tekenen. En onderweg een lekkere lokale lekkernij is vaak ook handig. Bosse was gek op vijgen en abrikozen, die daar volop aanwezig zijn.

> Lees ook: 10 tips voor op de achterbank

Vervolg

In de volgende blog vervolgen wij onze reis naar de oude Nubische stad, Petra.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

Ilse is getrouwd en heeft twee zoons, Bosse (2012) en Kenzo (2014). Begin 2016 is zij haar eigen reisorganisatie gestart www.kidsentravel.nl, zodat elk gezin kan ervaren hoe leuk dit is!