Rondreizen met kinderen, een fantastische ervaring!

Ik ben dol op rondreizen en heb dit altijd graag gedaan. Na de geboorte van mijn twee zoons was het best spannend om het rondreizen weer op te pakken. Er leven vragen zoals: hoe gedragen de kinderen zich op een lange vlucht? Hoe gaan kinderen om met het tijdsverschil? Wat vinden de kinderen van een hele andere omgeving dan thuis? En misschien wel de belangrijkste, is het wel leuk voor de kinderen?

Want als het niet leuk is voor kinderen is het ook niet leuk voor de ouders. Ik denk dat dit voor veel ouders zeer herkenbaar is. Uiteindelijk hebben we gewoon een rondreis met kinderen gemaakt en dit is zeer goed bevallen. Het is een heel andere ervaring dan met z’n tweeën, maar zeer leuk en anders met kinderen. Op basis van mijn ervaring heb ik een visie ontwikkeld over hoe je rondreizen met kinderen het beste kunt organiseren. Dit concept gebruik ik ook bij het samenstellen van rondreizen voor andere gezinnen binnen mijn bedrijf Kids & Travel.

Zo is het belangrijk om een rustiger tempo aan te houden (3 a 4 nachten per stop) en proberen wij altijd wel een zwembad te hebben bij onze accommodaties. Tevens zijn kleinschalige accommodaties met kamer met een slaapkamer en een woonkamer fijn. Zodat je zelf ook rust hebt als de kinderen bijvoorbeeld slapen.

Lees ook: Tips voor vliegen met een peuter of kleuter

Rondreizen met kinderen: anders dan voorheen

Reizen met z’n tweeën is anders en daarom moet je soms vrede hebben dat het niet altijd lukt om alles te zien en bewonderen in een stad of plek samen met je kinderen. Zo bezochten wij begin dit jaar het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja. Dit ligt zeer verspreid en het kan daar erg warm zijn. Dit betekent dat je je reisschema hierop moet aanpassen, terwijl je met z’n tweeën gewoon door was gegaan en waarschijnlijk kapot op bed lag in de avond ;).

rondreizen met kinderen Cambodja

Het leuke van rondreizen met kinderen vind ik dat je eerder in contact komt met de lokale bevolking. Veel mensen vinden kinderen erg interessant en lief, zeker als deze blond zijn en blauwe ogen hebben. Uiteraard is dit soms ook minder leuk als de kinderen al die aandacht even zat zijn. Daarbij is het uniek dat je als gezin samen van alles ervaart en ziet. Dit is echt quality time! Natuurlijk maken wij dit soort reizen vooral, omdat wij het zelf erg leuk vinden. Je doet het niet voor de kinderen. Hen maakt het bij wijze van spreken nog niet uit of je naar Texel of Vietnam gaat. Toch ervaren zij ook van alles en krijgen zij een bredere blik op de wereld en misschien wel belangrijker: je geniet er samen van.

In mijn komende blogs zal ik aandacht besteden aan de reizen  en de ervaringen die wij hebben gemaakt om te kunnen lezen hoe leuk het is om rond te reizen met je kinderen. Ook zal ik aandacht geven aan tips bij de voorbereiding en tijdens het reizen.

Lees ook: 10 tips voor meer gezelligheid op de achterbank

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

Ilse is getrouwd en heeft twee zoons, Bosse (2012) en Kenzo (2014). Begin 2016 is zij haar eigen reisorganisatie gestart www.kidsentravel.nl, zodat elk gezin kan ervaren hoe leuk dit is!