By 10 augustus 2012 Read More →

TIPS voor een paar dagen TEXEL met de kids

Vakantie in ‘eigen’ land, maar dan anders zeg maar.

Toen ik klein was, bleven we de meeste vakanties ook in Nederland. Mijn ouders zijn allebei geboren op Texel en dat was dan ook vaak de vakantiebestemming. Naast zwemmen, zandkastelen maken, garnaaltjes vissen en schelpen zoeken, waren er ook altijd neefjes en nichtjes om weer te zien. Geweldige zomers waren dat. Zonder uitzondering. Dus ook als er eens geen tropische temperaturen waren.

 

LEES HIER: Een weekend weg met je gezin deze zomer

 

Ook deze vakantie gaan we een paar dagen naar het eiland.

tips texel met kinderen

Onze tips voor een paar dagen Texel (regenbestendig):

 • Het is een inkoppertje, maar Zwemparadijs Calluna met zijn grote glijbaan en nepgolven is een redder in nood wanneer het geen strandweer is. En bijna net zo leuk als in de zee over golven springen.
 • Bij Landgoed De Bonte Belevenis kun je zelf kaarsen, zeep, papier en brood maken. En na al dat werk stuur je de kinderen de trapskelterbaan op en plof je zelf lekker neer in de theeschenkerij.
 • Ecomare mag je ook echt niet overslaan: zeehonden, mini-walvissen en een prachtig zeeaquarium.
 • Rommel op het strand is nooit meer hetzelfde na een bezoekje aan het Kaap Skil Museum van Jutters & Zeelui. Enkele topstukken uit de museumcollectie: een zwembroek (geruit motief), badeend (geel) en linker sportschoen (rood) 🙂
 • Den Burg heeft een fijne, kleine bioscoop met mooie zalen en de nieuwste films. En in het bijbehorende restaurant hebben ze geweldige salades (ook glutenvrij en vegetarisch trouwens).
 • Bij Schapenboerderij Rozenhout kun je lammetjes knuffelen en als je geluk hebt maak je zelfs de geboorte van een lam mee!
 • Een wandeling naar het strand door de Slufter is mooi & avontuurlijk. De Slufter is het meest bijzondere natuurgebied van Texel. De zee kan hier achter de duinen komen. Je kunt er zeekraal en lamsoor vinden en zelfs ook Lepelaars. Maar wat Isis er zo fantastisch leuk aan vindt zijn de waterstroompjes die met eb en vloed veranderen en zo het pad naar het strand  onvoorspelbaar maken. Onderweg spingen we over stroompjes en lopen we te soppen op de natte grond (lang leve de Salt Water Sandals :-)).

Van al dat vermaak en die zeelucht krijg je natuurlijk honger… Kindvriendelijk eten op Texel doe je bij:

 • Restaurant Noordzee aan het strand in De Koog -babyccino’s op de kaart en een grote kinderhoek waar gespeeld kan worden-
 • Het Torenrestaurant bij de Vuurtoren in de Cocksdorp -met een geweldig uitzicht en een heuse ballenbak-
 • Pannenkoekenhuis Catherinahoeve -lekkere pannenkoeken (bijvoorbeeld die in de vorm van het eiland, met Texelse schapenkaas) en een supergoeie speeltuin.
 • Minder gericht op kinderen, maar ontzettend lekker (vis) eten kun je bij Het Pakhuus.

tips texel met kinderen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Er op uit, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>