Samen met je peuter naar Jordanië

Ilse van Kids & Travel houdt van rondreizen en de geboorte van haar kinderen ervaart ze niet als belemmering. Ze neemt haar kinderen gewoon mee! In dit artikel beschrijft ze haar rondreis met peuter door Jordanië.

In mijn vorige blog schreef ik dat wij onze liefde voor rondreizen na de geboorte van ons eerste kind weer oppakten. Eerst wat dichter bij huis. Daar zal ik later meer over schrijven. Toen onze zoon iets ouder werd (1,5 jaar) en ik inmiddels zwanger van een tweede zoon begon het toch weer te kriebelen. Wij wilden weer graag een verre reis maken.

Het zou om twee weken vakantie gaan en wilden dus niet heel ver vliegen. Maar we waren wel opzoek naar een totaal andere wereld, echt anders dan thuis. Met strand, maar ook de mogelijkheid om cultuur te snuiven en mooie landschappen te zien en we wilden een beetje oppassen met malaria en vaccinaties, ook vanwege zwangerschap. Op ons lijstje stond altijd nog Jordanië. Enige tijd geleden wilden we al met z’n tweeën naar Jordanië, maar konden wij alleen in de zomer en dit is te warm. Met onze zoon wilden we graag midden oktober vertrekken. Bij deze was onze bestemming dus gekozen.

Toen begonnen de voorbereidingen. Hoe bereid ik mijn kind voor en wat neem ik allemaal mee? Wat voor reisschema hou ik aan? Hebben ze luiers? Voor mij stond direct vast dat ik met een kind alles van te voren geregeld wilde hebben. Zodat iedereen fijn kan genieten van de rondreis, rust en tijd met elkaar. Dit in tegenstelling tot onze eerdere reizen waarbij we alleen een ticket boekten.

Lees ook: Tips voor vliegen met een peuter of kleuter

De rondreis met onze peuter naar Jordanië

De vlucht duurde ongeveer 5 uur en verliep ontzettend goed met behulp van onder andere potloden en tekeningen en enkele filmpjes van Nijntje :). Aangekomen in Aqaba ervaarden wij gelijk de gastvrijheid van het land. Net buiten het luchthavengebouw stonden wij te wachten op een taxi en vervolgens werd Bosse opgepakt en gezoend. Bosse moest daar wel aan wennen en hield zich als een standbeeld en keek ons strak aan. Jordanen zijn gek op kinderen dat was wel duidelijk!  Op het einde van onze reis hadden we meer tijd in Aqaba gereserveerd waardoor wij nu maar één nacht bleven. De volgende ochtend hadden wij een eerste uitdaging  bij het ontbijt. Bosse was altijd gewend om pap met koude melk in de ochtend te eten, maar dat kennen ze in Jordanië niet. Hij moest huilen en vond het maar niks. Gelukkig was er wel melk en chocolade cornflakes en lag er komkommer en tomaten waardoor we Bosse wel aan het eten kregen. De volgende dag lieten wij  Aqaba achter ons en vertrokken naar het noorden, naar de hoofdstad Amman. Rijden in de hoofdstad van Amman is best druk, dus mocht je geen held zijn in auto’s rijden in het buitenland dan is een auto met chauffeur wellicht een aanrader. Aan de andere kant is het ook een leuke ervaring om een weg te banen door de drukte met je toeter :). Handig om te weten is dat autoverhuurbedrijven vaak autozitje  voor kinderen te huur hebben.

In Amman zijn nog een aantal mooie oude archeologische locaties te zien. In de ochtend hebben wij bijvoorbeeld een oud amfitheater bekeken en een oude citadel van de Romeinen. Soms had onze zoon dan al geslapen in de wagen tijdens het bezichtigen van de mooie plekken. Soms gingen we in de middag terug naar het hotel, zodat hij lekker kon slapen en wij rustig beneden op het terras een boekje konden lezen. Na een bezoek van twee dagen Amman zijn wij verder gereden naar Jerash.  Jerash staat bekend om zijn mooie archeologische site. Jerash was vroeger één van de beroemdste Grieks-Romeins-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Veel ervan is ook nog goed bewaard gebleven. Met kinderen kan je er lekker doorheen lopen en van alles bekijken.

Ilse van Kids & Travel houdt van rondreizen en de geboorte van haar kinderen houdt haar niet tegen. In dit artikel beschrijft ze haar vakantie met peuter naar Jordanië.

Voor onze zoon hadden wij een buggy mee, zodat hij hierin kon zitten als hij niet wilde lopen. Ik kan mij voorstellen dat oudere kinderen veel willen klimmen, zoals op de oude trappen van het theater. Onze zoon vond geluid maken in het midden van het Romeinse theater erg leuk. Als je precies in het midden staat en je maakt geluid dan hoor je je eigen geluid versterkt.  In de middag kwamen wij terug bij ons hotel, waar wij heerlijk konden zitten. Onze zoon wilde graag wel even zwemmen, maar omdat je redelijk noordelijk in Jordanië zit, was het zwembadwater wel wat aan de koude kant. Hierdoor zat zwemmen er niet in :-).

Vervolg van onze reis door Jordanië met onze zoon

In mijn volgende blog vervolg ik mijn reis met mijn gezin. Wij bezoeken dan de dode zee inclusief klei en vervolgen de reis uiteraard naar de oude Nubische stad Petra en de woestijn Wadi Rum.

Rondreis met je kind door Jordanië

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Peuter

Auteur:

Ilse is getrouwd en heeft twee zoons, Bosse (2012) en Kenzo (2014). Begin 2016 is zij haar eigen reisorganisatie gestart www.kidsentravel.nl, zodat elk gezin kan ervaren hoe leuk dit is!