By 12 augustus 2018 Read More →

Clipphanger: informatief tv kijken voor kids. Ja, het bestaat!

TV kijken. Job is er écht dol op. De laatste tijd helaas naar -de in mijn ogen nogal infantiele- nagesynchroniseerde Amerikaanse series. Schaterend zit hij dan op de bank. En ik zit er echt tenenkrommend naar te kijken.

Blij was ik met ons Netflix account. Dan kon hij (en ik) een leuke serie of film kijken. Maar om eerlijk te zijn, vind ik dat het kinder aanbod op Netflix nogal verschraald. Waar blijven al die leuke, nieuwe Nederlandse kinderfilms en series? Ook op tv mis ik dat aanbod. Na Taart of Alleen op de wereld, beiden voor de publieke omroepen ontwikkeld, is het best stil geworden. Of heb ik het gewoon gemist?

Anyway, we (lees ik) zijn dus regelmatig op zoek naar leuke informatieve series. De Proefkeuken keken we braaf. Ook Klokhuis staat hier vaak op het programma. En sinds een kleine maand zijn we fan van Clipphanger op YouTube.

Clipphanger

Clipphangers zijn korte, informatieve tekenfilmpjes van vaak rond de minuut waarin soms prangende dagelijkse vragen en soms minder prangende en ietwat meer wetenschappelijke vragen worden behandeld. Denk aan ‘ Waarom moet je huilen van uien?‘, ‘Wat is hooikoorts?’ of ‘waarom jeuken muggenbeten?‘.

Clipphangers zijn korte, informatieve tekenfilmpjes van vaak rond de minuut waarin soms prangende dagelijkse vragen en soms minder prangende en ietwat meer wetenschappelijke vragen worden behandeld.

Het hooikoorts filmpje vonden wij erg grappig. Job en ik hebben allebei enorme hooikoorts. Als het nu te erg is, roepen we naar elkaar ‘ het zijn de pollen die je mollen’. Opgepikt uit de animatie over hooikoorts. Ik leer er ook regelmatig nog wat van.

De filmpjes worden ingesproken door Michiel Eijsbouts (Tonnie van de Beste Vrienden Quiz) en de animaties worden gemaakt door verschillende freelancers. Qua leeftijd zijn de meeste filmpjes voor 13+ ingedeeld. Ik begreep van een vriendin uit het middelbaar onderwijs dat ze daar ook regelmatig gebruikt worden. Het overgrote gedeelte vind ik ook prima voor Job (net 10) te bekijken. Misschien handig om klein oogje in het zeil te houden als ze nog wat jonger zijn!

Je vindt de animaties op het YouTube kanaal van Clipphanger of op de website van Schooltv

Heb jij nog leuke tips voor programma’s? Laat het ons weten via Facebook

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.