By 10 februari 2019 Read More →

Jong en oud doet inspiratie op bij beurs showUP 2019

De beurs showUP is voor ons als MoodKids-redactieteam altijd een belangrijk event waar we veel inspiratie opdoen voor innovatieve producten. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bento-boxen? Hippe lunchtrommels of drinkbekers? Speelgoed, rugzakken, slaapkameraccessoires voor kids? Het is geweldig om hier rond te lopen. Voor jong én oud.

Om iedereen een goede indruk te geven wat daar allemaal te zien is, maak ik elk jaar een reeks registratiefoto’s.  Af en toe zijn er natuurlijk onderwerpen om extra aandacht aan te besteden. Zoals het speelgoed van karton van een paar jaren geleden.

Toolkit en karton

Over karton gesproken: vorig jaar kwamen we geweldig speelgoed tegen waarmee je van karton je eigen speelgoed maakt. Dat zogeheten Makedo van de Rotterdamse firma Thuisrecycling.nl heeft dit jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn er dit jaar extra accessoires aan deze toolkit toegevoegd. Zo zijn er ook plastic doppen van drinkflessen aan het ontwerp toe te voegen. Onze Job heeft de smaak weer te pakken. Creatief hoor!

Innovatieve, milieuvriendelijke producten

Bij de showUP-editie van 2019 was natuurlijk veel meer bijzonders te bewonderen. Zo zijn we al jaren vaste gast op de stand van Meri Meri. Dit Engelse merk maakt opvallende en stijlvolle feestartikelen. Zoals cupcake-vormpjes en kleurrijke prikkers. De MoodKids-traktaties zien er daardoor nóg feestelijker uit.

Of wat te denken van de unieke cadeautjes van Birambi, of de vrolijke drinkbeker van porselein in een raketvorm (Moonshot Cup)? Wees niet bang, de laatstgenoemde beker (in delen op te bouwen) staat zo stevig dat omvallen vrijwel onmogelijk is.

In de sector drinkbekers was er dit jaar nog een mooie innovatie te bewonderen. Het bedrijf BE O maakt lifestyle-producten uit bioplastics. Hun eerste product lanceerden ze tijdens showUP. Dit is een herbruikbare waterfles die gemaakt is uit een reststroom van suikerriet. Deze BE O bottle heeft een geweldig design. Extra voordeel? Om de CO2-impact nog meer te verlagen plant BE O voor iedere verkochte fles een boom (dat doet het Nederlandse bedrijf met hun partner Trees for the Future).

Be O, drinkfles, bioplastics, ShowUP

Ook leuk bedacht en zeker eveneens milieuvriendelijk, zijn de opvouwbare (jawel!) broodtrommels van Uhmm. Dit 100 % recyclebare Deense product doet denken aan de palmboomblad dat men in landen als Vietnam gebruikt om de lunch in te verpakken. Deze hippe Uhmm box gaat zeer binnenkort zeker gebruikt worden voor onze eigen Dutch Bento’s.

Papier van steen

Uiteraard zijn er tijdens showUP niet alleen maar producten te zien die geschikt zijn voor kinderen (growUP). Vorig jaar en ook dit jaar kwam ik langs diverse stands waar mijn eigen hart sneller van ging kloppen. Wat te denken van uitgeverijen die (muziek)boeken aan de man brengen? Of de nieuwste snufjes qua schrijfgerei? Vorig jaar stuitte ik op de geweldige notitieboekjes van Paper On The Rocks. Niet gemaakt van papier, nee, de opschrijfboekjes zijn natuurvriendelijk. Ze worden gemaakt van bijvoorbeeld steenafval en landbouwafval.

Meccano knutselwerken van Oom Jan

Dit jaar viel mijn oog onder andere op de bijzondere lampen van Oom Jan. Deze lampen zijn gemaakt van Meccano, het knutselspeelgoed waar ik vroeger zelf ook allerlei creaties mee maakte. Ontwerper Billy Leliveld liet zich hierbij inspireren door zijn eigen oom Jan. Toen hij op hoge leeftijd naar een verzorgingstehuis moest, ontving Leliveld zijn verzameling Meccano. Om hem daar toch een beetje thuis te laten voelen, heeft hij een lampje gemaakt voor op zijn nachtkastje. Sindsdien is Oom Jan uitgegroeid tot een bijzonder bedrijf.

Oom Jan, meccano, ShowUP

Miss Nightingale Annet van Egmond

Een ander bijzonder lampje dat ik op showUP tegenkwam is vernoemd naar Florence Nightingale, de welbekende sociaal hervormer uit de negentiende eeuw. Deze kandelaar genaamd Miss Nightingale is ontworpen door Annet van Egmond (ooit één van de oprichters en eigenaren van de welbekende lampenproducent Brand van Egmond).

Annet van Egmond, Solar Light, ShowUP, Brand van Egmond, Miss Nightingale

Bij deze bijzondere kandelaar (Solar Light) zorgen zonnecellen in de voet er voor dat het lampje altijd brandt. En mocht er onverhoopt geen zon zijn, dan is er altijd nog een USB-aansluiting die uitkomst biedt.

De stijlvolle solar-lamp is ook nog eens erg functioneel en gemakkelijk te demonteren. Wat mij betreft is dit een essentieel product dat we als kersverse caravaneigenaren zeer goed zouden kunnen gebruiken. Al zou deze kandelaar volgens Annet van Egmond zelf natuurlijk ook prima als uniek kraamcadeau aangeschaft kunnen worden. De elegante kaarslamp is verkrijgbaar via internet.

ShowUP: deze beurs blijft jaar na jaar inspirerend voor jong en oud.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

Dennis is eigenaar van het bedrijf Media Magneet. Bij dit mediabureau is hij actief als (online) tekstschrijver, journalist en fotograaf. Hij woont in Epe samen met Nicole en is vader van -het allerbeste blogonderwerp ever- Job (2008). Dennis is zoals hij zelf gekscherend zegt ‘dol op hobby’s’. Naast fotograferen, hardlopen en mountainbiken, speelt hij in een band, luistert ook graag naar muziek en bezoekt frequent concerten en festivals. Verder schrijft hij maandelijks recensies over nieuwe albums en verhalen over artiesten en liedjes.