By 18 februari 2017 Read More →

Ik schrijf; ik ben een rockstar

Al sinds ik schrijf, ben ik zeer bewust bezig waarin ik schrijf. Opschrijfboekjes zijn dus al jaren erg belangrijk voor mij. Soms kies ik zeer bewust voor formaat (klein en handzaam) dan weer voor functioneel (A6’jes met een ringbandje, zodat je voor en achterkant veel makkelijker kan volschrijven) en af en toe kies ik ook voor mooi gemaakt en hip (de Moleskine-notebooks van deze wereld).

Toen mijn zoon me ooit een eigen gemaakt opschrijfboekje gaf, inclusief ludieke foto op de cover, bleef juist dat notitieblok (van de Action) tijden lang in mijn werktas. Dan heb je nog eens een leuk gesprek met de desbetreffende opdrachtgever wanneer dat boekje op tafel verschijnt…

Onlangs was dat boekje echter compleet volgeschreven. Ik zocht naar iets nieuws, iets revolutionairs. Tijdens de vakbeurs showUP in Haarlemmermeer werd ik recentelijk geconfronteerd met note books waarbij het papier niet gemaakt was van bomen, maar van steen. Over revolutionair gesproken. Daar wilde ik meer van weten…

Rockbook van On The Rocks

Opschrijfboekjes gemaakt van steen. Jaja, dát zal wel. Je bent toch een beetje kritisch en cynisch wanneer je zoiets leest. Toch blijkt het zogenaamde Rockbook van het Nederlandse bedrijf On The Rocks bij navraag écht voor minimaal 80 procent (hardcovers en softcovers variëren in percentage) van steen gemaakt te zijn. Het gevolg? De pagina’s zijn glad en daardoor zeer fijn beschrijfbaar, de bladzijdes zijn waterbestendig (hallo, gemorste kop koffie, kom maar door!) én het papier scheurt veel minder snel dan bij de traditionele variant.

Dennis is dol op stationery. Fijne boekjes voor zijn journalistieke werkzaamheden. Hij is fan van het merk On The Rocks. Naast mooi ook goed voor het milieu. Lees hier meer over dit toffe merk.

Bijkomend belangrijk voordeel? Door dit zogenaamde stone paper te gebruiken, spaar je hele belangrijke grondstoffen zoals bomen en water. Ik weet hoe vervuilend de papierindustrie is, dus dat laatste aspect triggerde me misschien nog wel het meeste. Het papier wordt op een ‘milieuvriendelijke manier geproduceerd, is energiezuinig en cradle-to-cradle gecertificeerd’, zo staat op de site van On The Rocks te lezen. Ook belangrijk om te weten? Met de verkoop van Rockbooks roep On The Rocks ontbossing een halt toe en dragen ze actief bij aan herbebossing. ‘We geloven dat duurzaam toegankelijk moet zijn. Dat een verandering teweeg kan worden gebracht zolang je maar actie onderneemt. Dat is precies wat wij doen met On The Rocks’. Vijf procent van de winst wordt dus geïnvesteerd in herbebossingsprojecten in Zuid-Afrika. Dat zijn goede berichten. Ik hou er van.

The world needs more rockstars

‘The world needs more rockstars’, zo zegt Anne Pleun van Eijsden, oprichter van On The Rocks. Welnu: ik voel me zo’n ster, dus dit gaat mijn nieuwe verhaal worden, wanneer ik bij klanten en potentiële nieuwe opdrachtgevers kom. En omdat mijn 8-jarige zoon niet meer op de cover van dit prachtig uitziende notitieblok staat, heb ik hem alvast een eigen exemplaar gegeven. Zo heeft hij meteen een onderwerp voor zijn aanstaande spreekbeurt.

Bekijk de website en webshop

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

Dennis is eigenaar van het bedrijf Media Magneet. Bij dit mediabureau is hij actief als (online) tekstschrijver, journalist en fotograaf. Hij woont in Epe samen met Nicole en is vader van -het allerbeste blogonderwerp ever- Job (2008). Dennis is zoals hij zelf gekscherend zegt ‘dol op hobby’s’. Naast fotograferen, hardlopen en mountainbiken, speelt hij in een band, luistert ook graag naar muziek en bezoekt frequent concerten en festivals. Verder schrijft hij maandelijks recensies over nieuwe albums en verhalen over artiesten en liedjes.