Unicorn cupcakes

Unicorns blijven populair en dat kan ik me goed voorstellen. Dat lieve gezichtje, de mooie kleuren, de fantasie…. Heerlijk!

Mijn kinderen houden van traditie en willen het liefst ieder jaar cakepops trakteren. Die ik met veel stress, zwoegen en liefde voor ze maak. Elk jaar gaat er namelijk wel iets bij mis. De candy melt wil niet smelten en blijft korrelig bijvoorbeeld.

Of vorig jaar nadat ik alles na uren werk af had en mijn zoon ze perse zelf wilde dragen. Hij stapte de auto in, ik zag het bord scheef gaan, wilde nog roepen ‘hou hem recht’! Maar het was al te laat, alles donderde zo achterin de auto. Je kunt je vast voorstellen dat ik toen niet rustig bleef, maar een oerkreet sloeg. Zucht.

Hopelijk kan ik mijn dochter met deze leuke unicorn cupcakes overhalen om eens iets anders te trakteren.

Unicorn cupcakes

Benodigdheden:

Voor 12 cup cakes:

 • 125 gram boter (zacht)
 • 125 gram kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk
 • cup cake plaat
 • cup cake vormpjes

Unicorn botercrème:

 • 125 gram ongezouten roomboter (zacht)
 • 1 theelepel vanille extract
 • 250 gram poedersuiker
 • 2 eetlepels melk
 • kleurstof in 3 kleuren (ik gebruikte de kleurstof van Dr Oetker in de kleuren geel, blauw, en rood)
 • spuitzak
 • prikkertjes

Zo maak je de Unicorn Cupcakes

Cupcakes:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtige massa. Voeg de eieren, zelfrijzend bakmeel en melk toe en klop het tot een glad beslag. Vul de vormpjes met het beslag. Zet daarna 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen voordat je ze versierd met botercrème. Anders smelt de botercrème namelijk.

Unicorn Botercrème:

Klop de boter met de mixer op middelhoge snelheid tot deze wat lichter van kleur en luchtig wordt. Voeg de vanille toe en een gedeelte van de poedersuiker. Mix deze voorzichtig (i.v.m. poederwolken) door. Voeg steeds wat meer poedersuiker toe. Voeg de melk toe en klop alles tot een luchtig geheel.

Verdeel de botercrème dan over 3 bakjes. In ieder bakje voeg je wat voedingskleurstof toe. Niet teveel, anders wordt de kleur te donker. Gewoon met een klein beetje beginnen en kijken hoe de kleur wordt. Daarna doe je de 3 kleuren botercrème samen in een spuitzak. Verdeel de crème in drie denkbeeldige vakken in de spuitzak.

Bij mij was de blauwe kleur net iets teveel naar onderen gezakt, dus ik heb eerst wat proef gespoten. Totdat ik zag dat alle kleuren zich vermengden. Daarna spuit je op de afgekoelde cupcakes een mooie swirl van je Unicorn Botercrème.

Om het helemaal af te maken kun je er nog een leuke prikker insteken. Ik heb de superschattige eenhoorn cup cake set van Meri Meri gebruikt.

I believe in unicorns! Jij toch ook? ;-

Bekijk ook deze leuke unicorn traktatie

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.