By 2 juni 2015 Read More →

Zwangerschap: de #10 geboden

Vanaf het moment dat je zwanger bent, gebeurt er iets heel raars: iedereen begint tips en adviezen te geven. Wij ook! We willen graag de tien geboden voor je zwangerschap met je delen. Ga jij ons plechtig beloven dat je ze allemaal opvolgt? Hier komen ze:

10 geboden zwangerschap

#1 Gij zult goed voor uw gezondheid zorgen. Let op jezelf, neem voldoende rust en zorg dat je leefomgeving gezond is. Over het algemeen geldt dat hoe gezonder je bent, hoe gemakkelijker je je zwangerschap ervaart en hoe meer je kunt genieten!

#2 Gij zult gevarieerd en evenwichtig eten. Jij bent de enige voedselleverancier van jullie baby! Geef hem of haar daarom dan ook alles wat hij of zij nodig heeft. Dit om goed te kunnen groeien en gezond te blijven. Doe je dit niet dan gaat de baby op zoek naar jouw reserves en krijg jij weer problemen met gebod #1. Een mooi moment dus om eindelijk zo gezond te gaan leven zoals je je altijd al had voorgenomen.

#3 Gij zult regelmatig bewegen. Stop met je cursus buik-billen-borsten (met jouw mombod komt het toch nooit meer goed ;)) en maak iedere dag een wandelingetje, ga zwemmen, doe aan yoga. Kwestie van zuurstof opnemen en lekker soepel blijven.

#4 Gij zult over uw gewicht waken. Eet verstandig en gezond. En met mate! Flink wat kilo’s aankomen, is echt niet erg en hoort er bij. Maar je hoeft echt niet voor twee te eten. Zwanger zijn is dus helaas geen reden om je zonder schuldgevoel op de chocolade te storen. Een pot augurken daarentegen…

#5 Gij zult niet roken, drinken of andere giftige stoffen gebruiken. Punt.

#6 Gij zult uw huid beschermen. Je huid krijgt het hard te verduren, begin dus maar lekker vroeg met smeren. Help je huid een handje en wie weet voorkom je wel een paar huidstriemen. Smeer lekker actief, dat scheelt weer wat in de beweging van gebod #3.

#7 Gij zult ieder verdacht symptoom doorgeven. Last, pijn, ontsteking? Ergens twijfels over, geef het door aan je verloskundige, arts of gynaecoloog. Sommige ‘onschuldige symptomen kunnen gevaarlijk zijn voor je baby.

#8 Gij zult uw bevalling voorbereiden. Puf, zucht en kreun zo hard je wilt. Het is jouw bevalling, bereid je daarom op jouw manier voor. Volg die pufcursus als je wilt. Maar als je dat niet wilt, lekker laten hoor. En realiseer je vooraf, hoe je ook bevalt het is hetzelfde!

>> LEES HIER: 10 tips om je als man nuttig te maken tijdens een bevalling & Wat kun je (volgens een man) beter niet doen tijdens een bevalling

#9 Gij zult uw toekomst regelen. De komende maanden heb je alle tijd om een aantal dingen te regelen. En dat moet ook, want met een baby is je hele leven echt anders! Opgeven voor de basisschool, in sommige wijken moet je dat nu al doen. Op zoek naar een geschikt kinderdagverblijf? Wacht niet te lang! Oh, en die kraamvisite die je straks uitnodigt, kun je ook nu al best een beetje opvoeden.

#10 Gij zult van de tijd die u rest genieten. Romantische etentjes, uitgaan met vriendinnen, naar de film. Trakteer jezelf nog maar snel en geniet deze maanden. Het zijn de laatste momenten van je leven VOOR de baby en dat moment krijg je nooit meer terug. Hoe fijn en gezellig zo’n kindje ook is, jij bent straks echt een beetje anders.  Ook jij gaat al die dingen zeggen en doen die alle moeders doen.

 

voor het eerst zwanger isbn 9789044731521, 10 geboden zwangerschap

Vrij vertaald naar de 10 geboden uit het boek Voor het eerst Zwanger – maand na maand alles wat je moet weten om zorgeloos te kunnen genieten van je zwangerschap.

ISBN: 978-90-447-3152-1 – Uitgeverij Deltas

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.