Dingen die moeders zeggen. En jij nu ook..

Ik betrap mezelf er de laatste tijd regelmatig op dat ik veel dingen zeg die mijn moeder ook tegen mij zei of soms zelfs zegt. Deze geweldige kaart van Elske Leenstra (www.elskeleenstra.nl) kon het niet treffender verwoorden. Benieuwd naar mijn lijstje met uitspraken? Je leest ze op www.moodkids.nl

Een tijdje geleden kwam ik deze geweldige kaart van Elske Leenstra tegen. Een lichte grijns verscheen op mijn gezicht… Want ja, ik betrap mezelf er de laatste tijd regelmatig op dat ik veel dingen zeg, die mijn moeder ooit ook tegen mij zei.

En ook (bijvoorbeeld #20) nog regelmatig tegen me zegt. Want ook al ben ik al bijna 40. Ik blijf in de ogen van mijn moeder nog steeds haar kleine meisje…

Ik betrap mezelf er de laatste tijd regelmatig op dat ik veel dingen zeg die mijn moeder ook tegen mij zei of soms zelfs zegt. Deze geweldige kaart van Elske Leenstra (www.elskeleenstra.nl) kon het niet treffender verwoorden. Benieuwd naar mijn lijstje met uitspraken van dingen die moeders zeggen? Je leest ze op www.moodkids.nl

20x dingen die moeders zeggen

 1. Bedden zijn niet om op te springen!
 2. En banken ook niet…
 3. Deur dicht! Ik stook niet voor de buren.
 4. Waarom luister je niet! Heb je je oren op school laten liggen?
 5. Vervelen? Hoe kun je je nou vervelen? Je hebt zoveel speelgoed.
 6. Heb je nu alweer een gat in je broek?
 7. Hang je jas eens op aan de kapstok.
 8. Honger? Je bedoelt zeker trek.
 9. Niet met volle mond praten.
 10. Niet zo dicht bij de televisie zitten. Daar krijg je vierkante ogen van.
 11. Het maakt me niet uit wie het allemaal mogen. Jij in ieder geval niet.
 12. 3x ‘nee’ is nog steeds ‘nee’ hoor…
 13. Ruim je kamer eens op.
 14. Tuurlijk kunnen we fietsen. Die paar regendruppels, je bent toch niet van suiker?
 15. Doe niet zo bazig!
 16. Lief zijn voor je vriendje/vriendinnetje/broertje/zusje
 17. Nee, je krijgt geen speelgoed/boekje/snoep/../cd. Helaas hebben we geen geldboom in de tuin.
 18. Toen ík klein was…
 19. Ik wil, ik wil, ik wil… Ik wil óók wel eens wat!
 20.  Kindjes die vragen, worden overgeslagen.
 21. Wie zeurt, komt niet aan de beurt…
 22. (en gelukkig nog steeds héél vaak) ik hou van je en ik vind je lief!
 23.  ….
 24. ….
 25. ….

Ook regelmatig zo’n ‘aha, dat zei mijn moeder ook tegen mij’-momentje? Vul ons lijstje rustig aan.

PS. Nog meer pakkende quotes, printables, posters en kaarten vind je op de blog van Elske. Zeker een bezoekje waard!  www.elskeleenstra.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.