By 26 april 2015 Read More →

Op kraamvisite: hoe heurt dat eigenlijk?

Wanneer je voor het eerst op kraamvisite gaat, heb je misschien wel geen idee hoe je je behoort te gedragen. No problemo! We hebben speciaal voor alle kraamvisite-first-timers de kraamvisite etiquette op een rijtje gezet. Word je binnenkort ouder? Subtiel dit artikel delen op je Facebook-pagina werkt ook goed 😉

kraamvisite regels die je niet mag vergeten

#1 Kraamvisite uitnodiging

Wanneer je een geboortekaartje ontvangt is dat vaak je uitnodiging om op kraamvisite te komen (tenzij er een babyshower is). Wil je goede sier maken? Stuur dan in ieder geval een kaartje terug om de gelukkige ouders te feliciteren.

#2 Kraamvisite bezoek

Houd de instructies van het geboortekaartje aan. Verschijn nooit, maar dan ook nooit onaangekondigd. Je zult de eerste niet zijn die binnenkomt wandelen tijdens het controleren van de hechtingen. Niet fijn! Maak daarom telefonisch een afspraak met de ouders en houd je er aan!

#3 Kraamvisite tijd

Blijf niet te lang hangen! De meeste kersverse ouders zijn bekaf van alle veranderingen. Ook de baby heeft nog veel slaap nodig. Een half uurtje klinkt misschien kort, maar is vaak al lang genoeg.

#4 Kraamvisite hygiëne

Was je handen voordat je de baby vasthoudt! Ben je ziek of verkouden of heb je wat anders onder de leden? Een koortslip bijvoorbeeld? Verzet dan je afspraak. Niemand zit te wachten op bezoek dat ziek of besmettelijk is.

#5 Kraamvisite praat

Alles draait op de kraamvisite om de baby. Ga dus zelf niet zitten opscheppen over je eigen bevalling of kind. Geef ook geen ongevraagd (maar goedbedoeld) advies. En maak vooral geen grapjes over de naam of het uiterlijk van de pasgeboren baby. Geen ouder zit daar op te wachten! Ok, wij weten ook wel dat alle baby’s hetzelfde zijn en bijna geen enkele baby knap, maar dat zien de ouders zelf gelukkig (nog) niet. Wij destijds ook niet 😉 Toch?

#6 Kraamvisite cadeau

Ga je op kraambezoek waar al een ouder kindje is? Denk dan ook eens aan een kleinigheidje voor het oudere broertje of zusje. Voor hen is het best even wennen om niet meer op nummer 1 te staan. Een origineel kraamcadeau is een cadeau dat met aandacht voor de ouders is uitgezocht. Het zoveelste rompertje of pluche beertje, hoe schattig ook, belandt meestal op de grote hoop. Wil je echt iets geven dat een blijvende indruk maakt? Denk dan eens aan een online babyfotografiecursus (onwijs populair in Amerika!) of een origineel cadeautje uit de allerleukste webshops voor kinderen.

Meer lezen over zwanger en bevallen? Lees dan ook eens: 7 irritante clichés die je als zwangere hoort en 5x hoe je ook bevalt, het is hetzelfde.

 

kraamvisite regels zo hoort het

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.