By 9 december 2014 Read More →

7 irritante clichés die je als zwangere hoort

Het is voor mij inmiddels alweer ruim 4 jaar geleden en ik ben er heel dankbaar voor dat het me tot 2 keer toe gegund is, maar het is een vak apart hoor, zwanger zijn! En met alle respect, het zal ook nooit mijn hobby worden!

cliché opermerking zwangerschapCredits beeld: Frank de Kleine / photo on flickr

Extreem gevoelig voor cliché opmerking zwangerschap

Mijn zusje is momenteel zwanger en altijd als ik een zwangere vrouw zie denk ik, “haar staat nog iets heel bijzonders te wachten”. Een prachtige baby! Maar er zijn ook minder leuke dingen. Heel veel zwangere vrouwen zijn bijvoorbeeld extreem gevoelig voor opmerkingen van anderen. Want naast dat er veel mensen zijn die zullen zeggen dat je er prachtig uit ziet, ga je als zwangere gegarandeerd ook genoeg opmerkingen krijgen, waar je helemaal niet op zit te wachten!

Daarom speciaal voor jullie, een lijstje met de 7 meest irritante clichés die je als zwangere vrouw vast te horen gaat krijgen:

Cliché 1 – Zo, zo, weet je zeker dat het geen tweeling is?

En bedankt, ik ben heel erg trots op mijn buik maar blijkbaar is ie wat aan de grote kant dus.

Cliché 2 – Je moet ook voor 2 eten he?

Nou ik eet eigenlijk altijd zo veel.

Cliché 3 -Geniet nog maar even van je nachtrust, die heb je straks namelijk niet meer.

Een schoppende baby, restless legs, jeuk, kramp en maagzuur zorgen er momenteel ook al voor dat ik niet slaap dus ik ben wel wat gewend, maar toch bedankt voor de tip.

Cliché 4 – Zie je op tegen de bevalling? Ja? Ach je moet maar zo denken, er is er nog nooit 1 blijven zitten!

Dat is inderdaad een zeer geruststellende gedachte ja, superbedankt ik zie in een keer een STUK minder op tegen de bevalling.

Cliché 5 – Loop jij nog steeds rond? Maar je bent toch al over je uitgerekende datum heen?

Had je gedacht dat ik vanaf 40 weken in quarantaine zou gaan?

Cliché 6 – Als mannen een bevalling zouden moeten doen, zouden ze allemaal maar 1 kind hebben!

Fijn dat ik deze informatie nu heb, maar

a: Waar is deze onzin op gebaseerd? En

b: wat wil je daarmee zeggen? Dat een bevalling pijn doet?

Nou dat kan ik zelf ook wel bedenken maar tnx

Cliché 7 – Je zult toch wel zelf gaan voeden?

Zeker! Ik ga met liefde en plezier zelf een fles geven, borstvoeding lukt namelijk niet bij iedereen.

 

Ach ja, weet je het is even doorbijten “maar je krijgt er wel iets moois voor terug” en “je weet tenslotte waar je het voor doet”’;)

Laat ze maar lullen, het loopt toch bij iedereen anders!

PS. Ben je voor het eerst zwanger? Dan delen we met jou graag het geheim van de baby romper. Wist je nog niet toch?!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby, Thema

Auteur:

Suzanne woont samen met Denis en hun 2 kids Just (6 jaar) en Meis (3 jaar) in een kleurrijk ingericht huis in Brabant, waar ze een eigen bakkerij aan huis hebben. In de zomer organiseren ze pizza-avonden op de patio achter de bakkerij (www.quercia.info). Suzanne gooide na 11 jaar onderwijs het roer volledig om en nu houdt ze zich bezig met breintools - een methode waar kinderen leren om “rust” voor zichzelf te creëren in spannende en bijvoorbeeld drukke situaties! Op haar blog Justmeiself.com inspireert Suzanne andere ouders o.a. over zelfvertrouwen van kinderen.