By 19 april 2015 Read More →

Wat niemand je vertelt over de babymaffia AKA consultatiebureau

Toen ik nog geen kinderen had en een oudere vriendin wel, hoorde ik haar weleens praten over de babymaffia. Ze bedoelde daar het consultatiebureau mee. Ik begreep daar niets van. Tot ik zelf moeder werd. En onzeker voor het eerst naar het consultatiebureau ging. OMG ze had gewoon gelijk. Ik begreep het meteen, dit is de babymaffia!

Ik kon wel janken dat ik toen niet beter naar haar had geluisterd! Daarom speciaal voor jou een paar dingen die niemand je vertelt over de babymaffia, oeps (!) het consultatiebureau bedoel ik natuurlijk.

#1 APK keuring – Jeetje, soms lijkt het net een APK keuring. Gewicht, lente, kan hij dit al? Krijg je opeens een folder mee over overgewicht omdat je kind net boven het gemiddelde lijntje zit.. Of krijg je op je kop omdat je kind nog geen blokjes kan stapelen. F*c k it! Ieder kind groeit volgens zijn eigen lijntje en ontwikkelt zich op zijn eigen tempo.

#2 Het gemiddelde kind – Kan hij al omrollen? Kruipt ie al? Loopt hij al? Nog steeds niet? Het lijkt wel een wedstrijd om zo gemiddeld mogelijk te zijn. Vergeet niet dat er altijd kinderen moeten zijn die dat gemiddelde lijntje in stand houden. Iets meer of iets minder? Geen probleem! Trek je er niets van aan. Ene oor in, andere oor uit.

#3 Opvoedbetuttelling – Heb je een moeilijke eter? Balen! Soms kunnen de tips van het consultatiebureau als betuttelend overkomen. Pik er gewoon uit waar je wat aan denkt te hebben en vergeet de rest. Wel zo relaxt.

#4 Jij weet het beter – Vertrouw altijd op je eigen moederinstinct. Twijfel je over de expertise van het consultatiebureau? Ga naar de huisarts. Hij of zij kent jou en je kind veel beter.

#5 Horen, zien en zwijgen – Ben niet te eerlijk, sterker nog zwijg! Je hoeft niet al je onzekerheden bij het cb te uiten. Voor je het weet sta je te boek als onzeker of ongeschikt. Ben je verder van huis. Iedere prille moeder is wel eens onzeker, daar is niets mis mee. Praat over je onzekerheden met je moeder, partner of een vriendin, zij kennen jou veel beter.

#6 Afspraak – Zorg dat je op tijd bent, want aan moeders die te laat komen hebben ze echt een hekel. Niet dat jouw afspraak ooit op tijd begint hoor, maar toch, kom nooit te laat.

Zo en nu maar hopen dat onze babymaffia dit niet leest, zul je net zien, heb ik weer..

PRAAT MEE >> Heb jij een leuke, slechte of bijzondere ervaring met het consultatie bureau? We horen het graag! Je kunt hier meepraten over dit onderwerp.

Gelukkig zijn er ook erg veel mensen met goede ervaringen met het consultatiebureau! Lees maar: Babymaffia? Zij zijn juist heel blij met het consultatiebureau.

groeigids consultatiebureau

Meer lezen over het moederschap ? Lees dan ook eens: Dingen die ik nooit zou doen en die iedere moeder toch doet.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.