By 20 april 2015 Read More →

Babymaffia? Zij zijn juist heel blij met het consultatiebureau

Gisteren was ik wat aan het opruimen. Ik vond het groeiboekje van het consultatiebureau. Laat ik, voordat ik de tuin in ga, eens snel een stukje tikken over mijn ervaring met het cb. Het was lekker zonnig en iets te gehaast, tikte ik mijn stukje.

Oeps! Heel veel spelfouten, bleek later. Beetje dom, maar dat heb ik wel vaker. Ik lees er gewoon overheen. Dan staat er wasabitape in plaats van washitape of vergeet ik de dt-regel. Met cijfers heb ik het ook. Dan staat er 57 en lees ik vijfenzeventig. Ik zie het gewoon niet. Echt niet.

Maar goed. Facebook ontplofte bijna. Zoveel reacties kwamen er op mijn artikel. Niet verwacht, eerlijk gezegd. Ik had het consultatiebureau gekscherend Babymaffia genoemd. En dat kon toch echt niet, volgens velen. Ik vind dat zelf nog steeds een grappige naam, misschien komt dat door mijn Italiaanse roots. J

De term consternatiebureau was beter geweest, zo maak ik op uit de reacties. Veel moeders delen mijn mening over het consultatiebureau. Maar net zoveel moeders hebben een totaal andere mening. Zij zijn juist heel positief over het consultatiebureau. Gelukkig maar. Zoveel mensen, zoveel meningen. Vandaar ook een oproepje op Facebook om ook over de positieve kant van het consultatiebureau te schrijven.

Hieronder twee anonieme verhalen van moeders die juist erg blij waren met het consultatiebureau.

Lof voor het signaleren en helpen bij een oplossing!

“ Onze zoon was en huilbaby en een enorm slechte slaper tot 6 en een halve maand!

Aan huilbaby’s kunnen ze natuurlijk niets doen, maar de verpleegkundige belde me elke week om ook mij even wat ademruimte te geven… En dat was fijn met een kind wat 20 uur per dag huilde…

Dat huilen werd overigens minder met behulp van de fysio. Maar dat enorm slechte slapen vanaf dag 1, werd niet beter.. Ik was zoooo moe, van 10 tot 15x per nacht eruit om te troosten, te voeden o.i.d.

De arts van het cb merkte dit op en zei meteen: als je wilt, gaan/kunnen we je helpen… En geloof me, alle hulp was zeeeeeeer welkom. Maar wel hulp die ik kon accepteren, dus geen zkh opname o.i.d.  Dit kon ik niet..

Toen kwam de kinderverpleegkundige bij onze thuis en gaf heel goede en bruikbare tips. Een week later kwam ze weer en 2 weken later weer… Ondertussen belde ze me ook nog..

Inmiddels is zoonlief 9 maanden geweest en slaapt als een roos!

Lof voor het signaleren en helpen bij een oplossing! Voor mij als prille mama, heeft dit enorm geholpen!

En tuurlijk denk ik ook wel eens: blabla…. maar zij MOETEN nou eenmaal werken met standaarden… Anders is afwijkend gedrag toch niet te constateren ?? 😉 “

Controle is juist fijn !

“ Mijn ervaring met het cb is juist erg fijn.

Toen mijn dochtertje een week of 3 is de diagnose bij mij gesteld van een postnatale depressie. Doordat de GGZ en het CB zo goed samenwerkten is er voor mij toen thuiszorg gekomen. Dankzij hun heb ik zelf niets hoeven regelen (waar ik ook niet toe in staat was).

De afspraken daarna bij het cb verliepen ook erg fijn. Werd ook even stil gestaan bij hoe het met mij ging. Vond die controle juist erg fijn.”

Nog meer positieve ervaringen met het consultatiebureau

Onder deze FB-post kun je alle reacties lezen. En ja. Ik weet dat er vertelD staat in plaats van vertelT, maar dat kan ik helaas niet meer aanpassen. Ik sta nu voor eeuwig op FB te boek als domoor. Het grote nadeel van social media 😉

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.