Dingen die ik nóóit zou doen en die iedere moeder toch doet

Toen ik nog geen moeder was en de tijd had om elke ochtend mijn haar te föhnen en mijn schoenen te matchen met de rest van mijn outfit, waren er een aantal dingen die ik nóóit zou doen als ik moeder was. Ha! I did them all and then some more.

#1 Vieze dingen doen
Ik heb het niet over de categorie “verschonen van die zure ik-krijg-tandjes-luiers” maar over de categorie “vang-het-spuug-van-je-kindje-midden-in-de-nacht-op-met-je-handen”. Jup. Ik werd midden in de nacht (zo rond 23.00) wakker voordat ik de zielige “Mama?” over de babyfoon hoorde en sprintte mijn bed uit. Ik was net op tijd om, zonder na te denken, de rode kool met appeltjes van eerder die avond op te vangen met mijn blote handen. Want dat is handiger dan dat de lievelingsknuffel waar ze echt niet zonder kan slapen de volle laag krijgt.

#2 Spuug poetsen
Of ook zo een waar vroeger mijn nekharen van overeind gingen staan: Moeders die met een beetje spuug het gezicht van hun kind oppoetsen. Ie-joeeew. Totdat we op de foto moesten en mijn dochter haar fris gepoetste snoetje onder de chocolade zat en de billendoekjes op waren. Instinctief maakte ik mijn mouw nat en poetste ik de chocolade weg. Schuldig.

#3 Papa papa noemen
Ik zou nooitnooitnooit mijn Lief “Papa” gaan noemen. Nee, dat was hij immers niet en hoe fout klinkt dat? Ik kreeg er een beetje een “who’s your daddy”-vibe van. Ik was me er niet eens bewust van dat ik het deed totdat mijn zus op visite kwam en ik mijn Lief vroeg: “Papa, wil jij Dochter even helpen met het inschenken van de jus d’orange?” Mijn zus trok veel betekend haar wenkbrauwen op en vroeg: “Serieus? Papa? Ik dacht dat je dat nooit zou doen?”. Oeps, verkeerd gedacht…

#4 Babyspam
Wat ik ook nevernooitniet zou doen was mijn Facebook tijdlijn volgooien met all things baby. Ik denk dat ik mijn Facebook vrienden een excuus verschuldigd ben. Na de geboorte van mijn eerste kindje heb ik echt en heus geprobeerd niet alleen maar baby dingen te spammen, maar ik denk dat ik dat geeneens drie dagen volgehouden heb. Hoe kon ik dat lieve snoetje en alle geweldige dingen die ze deed de eerste week van haar leven nou niet met mijn online vriendjes en vriendinnetjes delen? Het heeft me maar 25 volgers gekost. Oh well.

#5 Mezelf laten gaan
Ik zou, als ik later moeder was, hip en collected blijven. Voor mij geen supermarkt tripjes op Uggs en in joggingbroek. Uitgroei zou bestreden worden met 4 wekelijkse tripjes naar de kapper. En mijn wenkbrauwen zouden keurig onder controle gehouden worden door mijn lievelings schoonheidsspecialiste. Allemaal niet gelukt, ik ben serieus allang blij als ik me herinner een beha aan te doen voordat ik naar de supermarkt ga.

Alle dingen die ik nooit zou doen als ik later moeder was heb ik dus allemaal gedaan. Waarschijnlijk al in de eerste maand van mijn carrière als moeder. En weet je? Al die dingen waarvan je denkt dat je ze nooit zou doen, die ga je doen. En je gaat er nog van genieten ook, beloofd!!

>> MEER LEZEN over moeder zijn? Lees dan ook: Dingen die moeders zeggen en jij nu ook..

dingen die ik nooit zou doen

[ssba]
Posted in: Zwanger en Baby, Thema

Auteur:

Manon de Jong (32) is net bevallen van haar 2e kindje. Ze vindt het heerlijk om te schrijven over haar lieve, stoere dochter, frisse nieuwe baby zoon en lesgeven aan opgeschoten pubers, megahandige pins en niet-zo-handige-pins, pogingen om haar huishouden te organiseren (HA!) en andere leuke dingen die ze tegenkomt.