By 23 november 2016 Read More →

Ken je deze leuke Sint boeken al?

In 2011 maakten we al een lijst met leuke Sinterklaasboeken. Twee jaar geleden deden we dat ook. Tijd voor een nieuwe lijst. We hebben weer een aantal leuke Sint boeken voor deze gezellige tijd op een rij gezet. Want lezen of voorlezen in deze periode is toch wel extra leuk!

Leuke Sint boeken om voor te lezen

Sinterklaas en het hoogtevreespietje – Youp van ’t Hek – € 7,50

Tussen de vrolijke hulpjes van Sinterklaas is één Pietje niet zo blij. Hij moet daken op, kinderen blij maken met cadeautjes, maar dat durft hij niet. Hij is bang. Een dak is nog veel hoger dan zijn bed, en daar slaapt hij al liever ónder. ‘Toch proberen,’ zegt de Sint. Pietje wil niet, maar hij moet wel. Stukje bij beetje klimt hij en grote Piet helpt hem… Kan hij zijn hoogtevrees overwinnen?

Kijk, Klik, Koop

Al twee keer eerder publiceerden we over leuke Sinterklaas boeken. Tijd voor een nieuwe Sint boeken lijst. Ken jij ze al?

 

 

 

 

 

Sinterklaas zonder baard – Sanne de Bakker & Mark Janssen – € 12,50

Sinterklaas zonder baard is een geweldig voorleesboek in de weken voor 5 december. Kinderen (en ouders) zullen smullen van dit unieke verhaal, waarin Sinterklaas zijn baard ineens spuugzat is. Zittend in zijn ligstoel op het warme strand in Spanje, krijgt de Sint een ingeving: zijn baard moet eraf. Veel te warm, hij wordt veel te lang en de kinderen zijn er bang voor, denkt Sint. De pietjes weten niet wat ze horen.

Kijk, Klik, Koop

Al twee keer eerder publiceerden we over leuke Sinterklaas boeken. Tijd voor een nieuwe Sint boeken lijst. Ken jij ze al?

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek – Ron Schröder en Marianne Busser –  € 7,99

Een gezellig boek vol leuke versjes en verhalen over Sint en zijn pieten. Over een pietje dat vergeten is zijn onderbroekje aan te trekken. Over pieten die elkaar een vrolijk kleurtje geven. En over een jongetje dat vreselijk veel cadeautjes vraagt. Maar… elke dag verdwijnen er pakjes op het schip. Is er misschien een dief-piet aan boord? Dit en nog veel meer verhaaltjes in dit vrolijke Sinterklaas-voorleesboek dat ieder kind zal aanspreken.

Kijk, Klik, Koop

Al twee keer eerder publiceerden we over leuke Sinterklaas boeken. Tijd voor een nieuwe Sint boeken lijst. Ken jij ze al?

Alleen maar stoute kinderen – Robert Vuijsje – € 7,50

Sammie en Daantje willen zich verkleden als Sint en Piet. Of nee, ze willen allebei een pietje zijn. Ze pakken verf uit de kast. Rood, blauw, groen, geel, wit en zwart… er zijn zoveel kleuren om uit te kiezen! Dat wordt een gezellige knoeiboel… Een vrolijk en ondeugend prentenboek over pietjes in álle kleuren.

Kijk, Klik, Koop

alleen maar stoute kinderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sinterklaas is verdwaald – Inez kuijt – € 15,80

Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland. Nathan staat met zijn hondje Noël te wachten, maar de Sint komt maar niet. Hij blijft echt heel lang wachten, zelfs de pieten die altijd vooruit gestuurd worden snappen er ook niets meer van. Waar kan Sinterklaas nou toch zijn? Hij zal toch niet verdwaald zijn? Nathan en de pieten gaan op zoek en vinden Sinterklaas uiteindelijk in Parijs!

Kijk, Klik, Koop

sinterklaas is verdwaald

 

 

 

 

 

 

 

SINTERKLAAS voor grote kinderen – Chariva – € 14,99

Voor kinderen vanaf 7 jaar waarin het Grote Geheim van Sinterklaas wordt onthuld. We schreven over dit boek al eerder een review.

Kijk, Klik, Koop

boekentip sinterklaas voor grote kinderen

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.