By 25 november 2011 Read More →

De tien leukste boeken over Sinterklaas in 2011

Dit lijstje is nog steeds een succes. Inmiddels hebben we ook een artikel geschreven met de tien leukste Sinterklaas boeken uit 2014.

sinterklaas boek top 10 moodkids

Sinterklaas – Charlotte Dematons

Wie weet er niet wie Sinterklaas is? Iederéén toch zeker? O ja? Weet je dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruitziet, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoor­steen? Alle antwoorden op deze vragen – en nog veel meer – vind je in dit met een Gouden Pen­seel bekroonde boek. Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek

De kleren van Sinterklaas – Paul Biegel & Sanne te Loo

Anouk weet het zeker: Sinter­klaas komt bij haar logeren. Ze heeft het zelf gezien: in de logeerkamer stond een kof­fer met daarin de kleren van Sinterklaas. Op school gelooft niemand haar. Maar in de nacht van 4 op 5 december hoort Anouk gestommel in de logeer­kamer, en dan ziet ze hem echt! Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek top 10 moodkids

Dansen op het dak – Hanna Kraan

Wat te doen als de verlanglijst­jes zijn kwijtgeraakt? Of als de pepernoten aanbranden? Sinterklaas en Zwarte Piet staan voor hete vuren, maar vinden altijd een oplossing. In dit popu­laire sinterklaasboek wordt veel gezongen, gestrooid en gedanst op het dak. De kleurrijke teke­ningen brengen de verhalen tot leven. Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek

Verboden voor sinterklaas – Margriet Hogeweg

Als Fier bij toeval tot de ontdek­king komt dat het hele verhaal van Sinterklaas niet meer dan een mooi verhaal lijkt te zijn, is hij niet alleen teleurgesteld en verdrietig – hij voelt zich behoorlijk voor de gek gehouden!

Hij besluit zijn ouders een loer te draaien..  Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek

Winterkampioen – Guido Bottinga

Omdat Lorenzo’s moeder ern­stig ziek is, logeert hij bij zijn oom en tante. Elke avond zet hij zijn schoen. Misschien kan de sint wel zorgen dat zijn moeder beter wordt!

Op 5 december wint Lorenzo met zijn voetbalelftal het kam­pioenschap én die avond komt er een zeer ongebruikelijke sinterklaas op bezoek met een wel heel apart cadeau. Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek top 10 moodkids

Zie de maan schijnt door de bomen – Mies van Hout

De bekendste sinterklaasliedjes in een prentenboek om te zingen. Kleurrijke, vrolijke platen laten zien hoe de dieren door de bomen naar het sinterklaasfeest kijken, en het daarna op hun eigen manier meevieren. Aan de hand van twaalf klassieke sinterklaasliedjes wordt het verhaal van de komst van Sinterklaas verteld en gezongen, van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Dag Sinterklaasje’.

Lekker meezingen met de cd, met een kriebel in de buik omdat ieder moment aan de deur geklopt kan worden… Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek

Samenvatting: Balotje en Sinterklaas – Yvonne Jagtenberg

Sinterklaas is in het land. Balotje mag haar laarsje neerzetten bij de open haard, en op een avond komt Sinterklaas bij haar op bezoek! Hij zit naast oma op de bank en zegt: ‘Klim maar in mijn baard!’ Ik vind Sinterklaas lief, denkt Balotje, ik wil dat hij morgen weer bij mij op bezoek komt. Maar de volgende dag is Sinterklaas weg. Terug naar Spanje. Zomaar. Zonder zwaaien, zonder zoen. Zou hij ooit nog terugkomen? Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek

Alles wat je wilt weten over sinterklaas – Gaby Kuijpers & Ellen de Roos

Hoe weet de Sint dat ik verhuisd ben?, Waarom krijgt de één een groter cadeau dan de ander? En Springt Amerigo in één keer op het dak? Zodra Sinterklaas weer in het land is, stellen kinderen thuis en op school de meest wonderlijke en moeilijke vragen over hem. En niet alleen over de Sint, maar ook over de Pieten, de pietenschool, het feest en nog veel meer! Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek

Pom ti dom viert sinterklaas – Kim van Kooten & Noelle Smit

De verwende prinses Mieke krijgt altijd alles wat ze wil hebben, totdat Sinterklaas ingrijpt. Prentenboek met kleurige, collageachtige illustraties en een tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar. Kijk, klik, koop.

sinterklaas boek top 10 moodkids

Sinterklaasjournaal lees- & luisterboek – Aje Boschhuizen

Elk jaar, als sinterklaas weer in het land is, wordt Het Sinterklaasjournaal uitgezonden. Dieuwertje Blok presenteert hierin het nieuws en achtergronden over alles wat met de sint te maken heeft. Komen de pakjes wel op tijd aan? Is er genoeg inpakpapier? Hoeveel pieten heeft de sint eigenlijk? En heeft sinterklaasuitvinder meneer Tillema nog een bijzondere uitvinding gedaan? Uit de vele uitzendingen zijn de dertien grappigste en spannendste verhalen gekozen en opgetekend door Ajé Boschhuizen. Het Sinterklaasjournaal lees- en luisterboek bevat paginagrote full colour illustraties van Wilbert van der Steen, een cd waarop Dieuwertje de verhalen voorleest en een minivoorleesboekje om de verhalen zelf voor te lezen. Kijk, klik, koop.

Deel jouw favoriete Sinterklaas boek met ons en laat een reactie achter! We zijn heel erg nieuwsgierig naar jouw favoriete boek over Sinterklaas.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Sinterklaas, Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.