By 11 november 2016 Read More →

Dit is een manier om het Sinterklaas geheim te onthullen

Worstel je enigszins met hoe en wanneer je je kind het grote Sinterklaas geheim gaat onthullen. Check dit boek. Het helpt jou en je kind! Lees onze review.

Verboden voor kinderen onder de zeven jaar. Dit staat in goud gedrukt op de kaft van het boek ‘SINTERKLAAS voor grote kinderen‘. Aangezien Job op de leeftijd van wel geloven/niet geloven zit, prikkelt het mijn aandacht direct. 

Job is inmiddels acht jaar en zit in groep 5. Het eerste jaar op de basisschool waarin de kinderen lootjes gaan trekken. In zijn klas zitten een aantal kinderen die niet meer geloven en een aantal kinderen die nog wel geloven. De juf heeft de kinderen die niet meer geloven apart genomen en hen gevraagd om het geheim te bewaren. Job krijgt van school een briefje en 5 euro mee naar huis waarin staat dat Sinterklaas het te druk heeft en of hij een suprise en cadeautje wil regelen. We zullen zien of het kwartje dit jaar gaat vallen.

Wij hebben thuis in ieder geval afgesproken dat we niet meer tegen hem jokken. Als er een vraag komt, geven we zelf niet direct een antwoord. Maar laten we hem praten. De ene dag zegt hij stellig dat Sinterklaas toch echt niet met een paard op het dak kan. Maar ondertussen zit hij nog wel met rode konen aan het Sinterklaasjournaal gekluisterd. Het wordt een dingetje: het onthullen van het Grote Geheim.

Onthulling van het Sinterklaas geheim

SINTERKLAAS voor grote kinderen‘ is een (voorlees)boek dat de waarheid over Sinterklaas op speelse wijze onthult. Het boek is gericht op kinderen van 7 t/m 10 jaar oud en wordt ondersteund door verschillende ontwikkelingspsychologen. Dit nieuwe Sinterklaasboek is geschreven door Chariva met prachtige illustraties van Job, Joris & Marieke. Je kent ze wellicht van de in 2015 met een Oscar genomineerde animatiefilm ‘a single life’ en de geweldige videoclip van Gers Pardoel ‘ik neem je mee’.

Het bijzondere van dit boek vind ik dat het de kinderen, die de onthulling te horen krijgen, echt deel laat uitmaken van het van het geheim van Sinterklaas. Kinderen leggen de belofte af dat ze het geheim zullen bewaren voor jongere kinderen door een contract te tekenen.

Sintboek 1, 600x400

Het Grote Geheim wordt verteld vanuit historisch perspectief. Op een prachtige beschrijvende wijze wordt het verhaal van de bisschop van Myra verteld. De grappige illustraties ondersteunen het verhaal echt. Ik verwacht dat dit boek een stukje van het kleine kinderleed verzacht. En het daarmee ook voor ouders makkelijker maakt om het te vertellen.

Sinterklaas voor grote kinderen, sinterklaas geheim

Het boek ligt hier klaar! Alhoewel ik stiekem hoop dat we hem dit jaar nog niet nodig hebben…

SINTERKLAAS voor grote kinderen, Chariva -met illustraties van Job, Joris & Marieke – Uitgeverij Kluitman – € 14,99

Je kunt hem hier bestellen

 

boekentip sinterklaas voor grote kinderen, sinterklaas geheim

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.