By 17 november 2014 Read More →

De 10 leukste Sinterklaas boeken

In 2011 publiceerden we al eens eerder de tien leukste boeken over Sinterklaas . Tijd voor een update! Geweldig trots zijn we dat één van Nederlands meest bijzondere boekhandels Waanders In de Broeren uit Zwolle voor ons de tien leukste Sinterklaas boeken van dit moment voor ons op een rij heeft gezet.

 

De 10 leukste Sinterklaasboeken

 

grote sint en kerstboek

Het grote Sint- en Kerstboek – Marianne Busser & Ron Schröder – € 12,95

Een lekker dik voorleesboek met cd voor die heerlijke tijd waar alle kinderen zich altijd zo op verheugen: de decembermaand! Met zowel grappige als lieve verhaaltjes, versjes en liedjes over Sinterklaas en zijn Pieten, en over het kerstfeest en alle voorbereidingen die daar aan vooraf gaan. Met illustraties van Dagmar Stam.

 

bobbi sint boek

Bobbi omkeerboek – viert sinterklaas/ viert kerst  – Monica Maas – € 9,95

Een feestelijk prentenboek voor peuters! In Bobbi viert sinterklaas maakt Bobbi het hele sinterklaasfeest mee. Hij gaat naar de intocht van Sint, zet zijn schoen en viert pakjesavond. In Bobbi viert kerst geniet Bobbi van alle gezelligheid rond kerst. Hij gaat een kerstboom kopen, die hij mooi mag versieren en hij knutselt mooie kerstkaarten die hij zelf rondbrengt. Er ligt sneeuw, en dus maakt Bobbi een sneeuwpop die een kerstmuts op krijgt. Tot slot geniet hij bij het kaarslicht van een heerlijk kerstdiner. De lieve verhaaltjes zijn op rijm geschreven.

 

hij komt

Hij komt  (Gouden Boekje) – Caroline Ellerbeck  – € 6,95

Aan de hand van de vrolijke tekeningen van Caroline Ellerbeck volgen we de gebeurtenissen die met Sint te maken hebben. We beginnen met de reis van Sinterklaas en de pieten op de stoomboot, dan de intocht, het ritueel rondom het schoen zetten, de altijd grappige zwarte pieten en het hoogtepunt: pakjesavond. Het mooiste van alles: de Sint komt elk jaar opnieuw om ons land op zijn kop te zetten!

sinterklaasliedjes

Sinterklaasliedjes (inclusief cd) – Kids Marketeers – € 12,50

Sinterklaasliedjes bestaat uit een boek en cd met daarop de 22 bekendste sinterklaasliedjes, zoals Sinterklaas Kapoentje en Zie ginds komt de stoomboot. Voorzien van liedteksten en kleurrijke illustraties.

 

zie de maan schijnt door de bomen

Zie de maan schijnt door de bomen (inclusief cd) – Mies van Hout – € 9,95

Aan de hand van twaalf klassieke sinterklaasliedjes wordt het verhaal van de komst van Sinterklaas verteld en gezongen, van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Dag Sinterklaasje’. In de kleurrijke vrolijke platen van Mies van Hout zien we hoe de dieren door de bomen naar het sinterklaasfeest kijken, en het daarna op hun eigen manier meevieren.

 

trippel trappel

Trippel Trappel Dierensinterklaas – Marcel van Driel – € 12,99

Het boek van de familiefilm! In Trippel Trappel – Dierensinterklaas willen de huisdieren ook graag Sinterklaas vieren. Want waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond? Fretje maakt met alle dieren uit de buurt een eigen verlanglijstje. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje het lijstje zelf naar Sinterklaas, samen met zijn vriendjes Takkie en Kari. Ze beleven een avontuurlijke reis naar de boot van Sinterklaas. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan alsnog te mislukken… Of weet Sinterklaas een oplossing?

 

vrienden van sinterklaas

De vrienden van Sinterklaas – Sjoerd Kuyper – € 13,50

Het jongetje Broes is ontroostbaar wanneer hij hoort dat zijn vader het te druk heeft om mee te gaan naar de intocht van Sinterklaas. Hij heeft ook geen zin meer om te gaan. Totdat grote zus Lotte hem vertelt over de Pietenschool, de vrienden van Sinterklaas, en dat hun papa … Broes besluit toch mee te gaan. Wanneer de stoomboot de haven binnen vaart, kan hij zijn ogen niet geloven. Het is waar! Prachtig in beeld gebracht door illustrator Harmen van Straaten.

 

Passchier Keizer Sinterklaasje kom maar binnen WT.indd

Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet (inclusief cd) – Paul Passchier & Thedo Keizer – € 14,99

‘De sinterklaasliedjes horen bij de mooiste bagage die kinderen in Nederland meekrijgen op hun levensreis. Makkers Paul en Thedo hebben ze met weinig geraas en heel poëtisch de 21ste eeuw ingeschreven. Zodat deze prachtige liedjes weer 200 jaar mee kunnen. Dan zijn wij er al lang niet meer… maar Sinterklaas natuurlijk wel!’ De Hoofdpiet (via zijn woordvoerder Erik van Muiswinkel)

 

pieten maken het bont

De Pieten maken het bont – Pimm van Hest & Nynke Talsma –  € 14,95

Als Sinterklaas op vakantie gaat, lopen alle klusjes van Gelepiet Eduardo, Paarsepiet Moira en Oranjepiet Sjimmie in de soep. Alleen de Regenboogpieten kunnen nog helpen. Een grappig en veelkleurig verhaal over Pieten in alle soorten en tinten. Voor Pietjes vanaf 4 jaar.

 

sinterklaas dematons

Sinterklaas – Charlotte Dematons – € 14,95

Wie weet er niet wie Sinterklaas is? Iederéén toch zeker! Weet je ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? En wie al die cadeautjes maken, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen? Alle antwoorden op deze vragen – en nog veel meer – vind je in dit boek.  Stond ook al in 2011 in onze lijst van de 10 leukste boeken over Sinterklaas. Het blijft een klassieker!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.