5x ‘doe je ding’ met deze leuke herfstactiviteiten

We zetten 5 herfstactiviteiten voor kinderen op een rij #herfst #buitenspelen

De zomer is toch wel echt mijn favoriete seizoen, maar ook van de herfst kan ik genieten. Zeker als we wat van die indian summer-dagen hebben zoals afgelopen weekend. Niets leukers om dan samen en actief in de natuur activiteiten te ondernemen.

Dat vinden de meeste ouders ook. Uit onderzoek, geïnitieerd door Fruit Shoot en uitgevoerd door een psycholoog, blijkt dat ouders het sociale aspect van vrijetijdsactiviteiten het belangrijkst vinden. Ook geeft bijna de helft van de ouders aan dat ze buiten spelen, afspreken met vriendjes en sporten het belangrijkste vinden. Samen buiten bewegen is dan toch het summum? Geen idee wat je in de herfst voor leuke activiteiten kan doen met je kinderen? Verderop in dit artikel hebben we een aantal leuke herfstactiviteiten met kinderen voor je op een rij gezet. Daar zit vast iets bij wat jouw kind leuk vindt.

Voordat je die gaat bekijken, wil ik nog even je aandacht vragen voor de wedstrijd die we samen met Fruit Shoot hebben georganiseerd. Kun je het nog herinneren?

Wat is het ding van jouw kind?

Begin augustus schreef ik een artikel over de dingen waar Job blij van werd. Ook maakte hij zelf een vlogje. Ik vroeg jullie om door middel van een vlogje te laten zien waar jullie kind blij van wordt. Wat echt zijn of haar ding is! Uit alle aanmeldingen (ook van andere blogs) zijn maar liefst 16 (!) MoodKids-lezers gekozen, die allen als bloginsider een vlogje maakten. Alle kinderen maakten kans op één van de vijf .

Dank je wel lieve ! Jullie vlogs waren zo leuk om te zien. Job en ik hebben ze allemaal gekeken. Knap hoor hoe makkelijk jullie allemaal vertelden over jouw passie. Echt recht uit het hart. Mooi om te zien! Het liefst wilden we dat jullie allemaal een vlogcamera toegestuurd kregen. Maar helaas kan niet iedereen winnen. Ik was wel blij te horen dat er van onze insiders twee hebben gewonnen!

Softbal en Buiten turnen

De eerste winnaar is Everest, met haar leuke video over haar passie softbal. Pitchen en slaan, het is beiden echt haar ding!

https://www.youtube.com/watch?v=bm4G-QuUW4Y&feature=youtu.be

De tweede winnaar is Michelle. Zij laat zien dat turnen ook prima buiten kan! En van al die capriolen word je gewoon duizelig.

Nog meer leuke video’s vind je op

Leuke herfstactiviteiten met kinderen

#1 Bladeren zoeken 

De mooiste kleuren bladeren vind je in de herfst. We maakten er al eens een herfstbladerenkroon mee. Iets te uitdagend voor jou? Je hebt vast wel duct tape liggen. Plak dit binnenstebuiten (dus met de kleefkant naar buiten) als een armband om de pols/arm van je kind. Laat je kind alles wat hij tegenkomt en de moeite waard vindt op zijn armband plakken. Knip thuis voorzichtig het duct tape van de arm. Klaar is je mooie herfstslinger!

# 2 Paddenstoelen kijken

Denk je aan herfst, dan denk je toch zeker aan paddenstoelen? Oktober is dé paddenstoelenmaand. Neem een spiegeltje mee naar het bos en laat je kind met het spiegeltje onder de paddenstoel kijken.

Zelf geen inspiratie? Check dan zeker even de website van IVN Natuureducatie. Zij organiseren deze maand heel veel verschillende leuke paddenstoelenactiviteiten voor kinderen/gezinnen. Denk aan speurtochten, kabouterpaden, knutselactiviteiten en meer.

#3 Vogels helpen

Vogels vinden in de herfst en in de winter wat minder makkelijk eten. Help ze door een vetbol te maken. Smelt wat frituurvet in een pan en gooi daar een handvol kleine zaden (uit de dierenwinkel) in. Giet het mengsel daarna in een plastic bekertje en laat het hard worden. Hang je vetbol ergens in de tuin in een boom of aan een hek. Hier vind je nog een leuke tip om zelf een vogelvoerhuisje te maken.

#4 Herfstschatten zoeken

Kinderen vinden wandelen met een missie vaak erg leuk! Je hebt vast nog wel een leuke eierdoos liggen. Download en print onze gratis  herfstschatten printable en plak deze op een eierdoos. Lekker het bos in en zoeken maar!

#5 Binnen is het ook herfst

Is het weer nu echt te slecht om buiten te zijn? Dan maak je gewoon binnen een mooie herfstslinger. Hier vind je de stap voor stap omschrijving van de herfstslinger.

herfstslinger maken


[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.