By 19 november 2013 0 Comments Read More →

Herfstkroon maken van bladeren

Leuk om te knutselen met de kinderen. Maak van gedroogde bladeren die je gevonden hebt in het bos leuke herfst kroontjes. Lees de stap voor stap beschrijving voor de herfstkroon op de blog.
Leuk om te knutselen met de kinderen. Maak van gedroogde bladeren die je gevonden hebt in het bos leuke herfst kroontjes. Lees de stap voor stap beschrijving voor de herfstkroon op de blog.

Mijn kinderen spelen het allerliefste buiten. Maar er zijn van die dagen dat buiten spelen niet echt een optie is. Vandaag is het nat en guur. Binnen spelen dus!

Om toch een beetje het buitengevoel te behouden hebben we herfst kroontjes gemaakt. Mijn kleine prinsesjes spelen nu heerlijk binnen met de pronkstukken van de herfst.

Van mooie gedroogde bladeren maakte ik in een wip een herfstkroon.

herfstkroon of herfsttooi maken van bladeren

Dit heb je nodig

  • Stukje stevig vilt (of karton)
  • Elastiekkoord
  • Lijmpistool met vulling
  • Bladeren (wij gebruikten gedroogde)
  • Veertjes
  • Houten kralen
  • Gaatjes tang

Zo maak je zelf een herfstkroon van bladeren:

Knip een smalle reep uit het vilt en maak in de uiteinden gaatjes om je elastiek aan te bevestigen. Lijm de bladeren op de reep vilt vast. Doe een drupje lijm op het gaatje van de kraal en rijg er snel een veertje plus het steeltje van een blad door.

Spelen maar!

herfstkroon of herfsttooi maken van bladeren

Voor meer leuke herfstknutsels kijk je op :

De volgende twee doeboeken voor kinderen raden we aan als je kind graag knutsels maakt uit de natuur:

  • Super leuke knutsels uit de natuur – originele ideëen voor knutselwerkjes met nootjes, takjes, bladeren en nog veel meer natuurmaterialen. Fotografie wat minder, maar de herkenbare projecten uit dit boek blijven leuk.
  • Knutselen met natuurlijke materialen – 35 ‘groene’ knutselideëen waar kinderen dol op zijn. Met de projecten uit dit boek verveelt je kind zich geen moment. Met hippe foto’s en heel veel mooie en leuke ideetjes die veelal zonder budget snel zijn uit te voeren.
[ssba]

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.