Herfstvakantie uitjes 2016 – deel 2

Volgende week hebben Midden en Noord Nederland alweer herfstvakantie. Het zuiden mag nog een extra weekje naar school. Afgelopen maandag hebben we al een aantal uitjes voor de herfstvakantie 2016 voor je op een rij gezet. En nu volgt deel 2.

De leukste herfstvakantie uitjes voor jou

Dutch Design Week voor kinderen

De hele week (22-30 oktober) is het weer Dutch Design Week in Eindhoven. Dikke aanrader om samen met je kind naar toe te gaan! De Ontdekfabriek staat deze DDW in het teken van de introductie van het nieuwe programma ‘De Beestenbende’. Een nieuwe animatiefilm voor kinderen met bijbehorende ontwerpworkshops. Dat mag je niet missen! Daarnaast zijn er ook de film en workshops van De Uitvinders en Het Verborgen Oog. Super cool!

beestenbende

Springen in een trampolinehal  

Dat trampoline springen enorm populair is, schreven we al eerder. Vorig jaar publiceerden we zelfs een lijst met alle trampolinehallen in Nederland. Jump for joy in de herfstvakantie!

trampoline springhallen

Sprookjes Festival 2016

Feeën, feeksen en nog een heleboel andere sprookjesfiguren bevolken de straten, bossen en pleinen van Arnhem. Van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober komen uit alle hoeken en gaten in de stad sprookjesfiguren om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas is.

Op vrijdag 28 oktober is er zelfs een echte Sprookjes Modeshow. Op de catwalk, die staat op het Land van de Markt, komen de prinsessen, ridders en sprookjesfiguren parmantig over de catwalk stappen! Voorafgaand aan de modeshow kun je ook meedoen aan een workshop waar je een mooi sprookjes attribuut kunt maken dat bij je outfit past. Er is een modeshow om 12.00 uur en nog een modeshow om 15.00 uur!

Voor meer informatie ga je naar www.sprookjesfestival.nl

Ontmoet de Hulpverlener

Een ambulance die voorbij raast met loeiende sirenes, een politieagent die een snelheidsduivel aanhoudt, een brandweer die een slachtoffer uit een auto ongeluk bevrijdt… in de herfstvakantie van 17 -23 oktober 2016 delen hulpverleners hun belevenissen bij Veiligheidsmuseum PIT. Ontmoet de hulpverlener, luister naar hun verhalen en bekijk de demonstraties!

pit

Wat doe jij bij pechgevallen op de vluchtstrook? Wat moet je doen als een voertuig met zwaailicht en sirene nadert? Hoe gebruikt de brandweer het gereedschap om mensen in beknelde situaties te bevrijden? Ontdek het in Veiligheidsmuseum PIT. Verschillende hulpverleners van de brandweer, ambulance en politie vertellen over hun werk en hoe ze omgaan met het verkeer. Ook kun je spelletjes doen met de jeugdbrandweer en er is een knipdemonstratie van de brandweer! Elke dag is er een andere activiteit. Bekijk hier het dagprogramma.

Voor meer informatie: www.pitveiligheid.nl 

Eikels, beukennootjes en kastanjes

In de herfst moet je minimaal één keer het bos in, vinden wij. Het is er prachtig en je vindt er momenteel geweldige bosmaterialen die je kunt gebruiken voor diverse herfstknutsels. Of pak de klei er eens bij en maak met alle leuke dingen die je in het bos gevonden hebt een mooie herfsttafel.

spelen-met-klei-3

We hebben nog meer leuke ideeën. Wat dacht je van knutselen met kastanjes, knutselen met paddenstoelen, dennenappel knutselsknutselen met bladeren, etc. etc. Wees er maar snel bij, want ook de eekhoorntjes zijn dol op beukennootjes en andere lekkernijen uit het bos!

Mis je nog een leuke activiteit? Laat je reactie dan hieronder of op Facebook achter.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.