Herfstvakantie 2016 Uitjes en Doetips

De herfstvakantie staat bijna voor de deur. Tijd om ons alvast te verdiepen in wat leuke herfstvakantie 2016 uitjes en doetips voor het hele gezin.

Later deze week nog meer leuke tips!

Leuke herfstvakantie 2016 uitjes en doetips

Afsluiting kinderboekenweek

Op zondag 16 oktober strijkt de kinderboekenmarkt neer in ZUID57 in Den Haag.  Zoals altijd gaan ze met veel plezier mee in het motto van de Kinderboekenweek. Er is een speurtocht zodat je niks mist. Schrijvers en tekenaars treden op, signeren boeken en geven tips. Daarnaast kun je ook weer lekker neuzen tussen alle ándere soorten kinder- en jeugdboeken: spannende boeken, romantische boeken, ontroerende boeken, grappige boeken en ga zo maar door.

Fans van tekenwonder Jill Schirnhofer (AVROTROS) opgelet! Jill komt met haar teken- en doeboeken. Altijd al willen weten hoe je een diamant, tas of gezicht tekent? Je kan haar al je vragen stellen! Ook Britt Dekker en Esra de Ruiter, de meiden van PaardenpraatTV, kun je ontmoeten op de Kinderboekenmarkt. Ze vertellen je álles over hun boek Paardenpraat!

Meer informatie via: www.kinderboekenmarkt.nl

jill-schirnhofer

Cinekid Festival 2016

Cinekid is het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd. Het festival vindt plaats van 15 t/m 21 oktober op het Westergasfabriekterrein en in The Movies in Amsterdam. Het festival omvat alle aspecten van de media-industrie voor een jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses waarin kinderen zelf aan het werk gaan. Cinekid vertoont meer dan 100 bijzondere films en televisieprogramma’s en creëert met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps de grootste digitale speeltuin van Europa: het MediaLab.

Met het thema Story Factory: Machines between software and hardware wordt er in het MediaLab dit jaar gekeken naar de manier waarop verhalen worden verteld en beleefd. In de virtual reality-installatieTreehugger beleven kinderen bijvoorbeeld het verhaal van een levensgrote boom microscopisch dichtbij. En bij de Fernweh Opera kunnen kinderen volledig opgaan in een romantische 3D-operavoorstelling over een ster die verliefd wordt op de mens.
Cinekid biedt ook diverse workshops en masterclasses aan waarin kinderen onder leiding van professionals en BN’ers uit de mediawereld zelf aan de slag kunnen.

Bekijk hier het volledige programma

cinekid-is-jarig

LEGO® World 2016

Dit jaar is het alweer tijd voor de 16e editie van LEGO World Nederland. Het grootsteLEGO spektakel ter wereld vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 18 t/m 24 oktober. LEGOWorld is dan ook hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie! De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is 19,50 euro waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen.

Er zijn weer tal van leuke activiteiten. Daarnaast hebben de bezoekers van LEGO World dit jaar de eer om de allergrootste boot ooit gebouwd uit LEGO steentjes te komen bewonderen. Deze ferry boot is maar liefst 12 meter langen wordt speciaal voor LEGO World helemaal uit Denemarken gehaald. Als kers op de taart is er ook een hele bijzondere real size Porsche te bewonderen, welke voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit LEGO steentjes!

Op zaterdag 22 oktober vindt ten slotte de grote finale van het NK LEGO stenen bouwen plaats, waarbij de winnaars een reis kunnen winnen naar LEGOLAND in Denemarken.

Kijk hier voor meer informatie

legoworld

Bezoek deze herfstvakantie een dierentuin

Een dierentuin bezoeken is altijd leuk. Natuurlijk is het in de herfstvakantie iets drukker dan buiten de vakantie om, maar vaak worden er juist in de vakantie wat extraatjes georganiseerd die dit ‘nadeeltje’ meer dan goed maken. We hebben de leukste dierenparken in Nederland en België per provincie voor je op een rijtje gezet. Keuze genoeg!

Dolfje Weerwolfje én Halloween in de Julianatoren

Het is tijdens tijdens de herfstvakantie (t/m 30 oktober) een héél klein beetje griezelig op de Julianatoren. Een gedeelte van het park is in Halloween sfeer gebracht. De favoriete TV-karakters Meneer kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul en Julia presenteren de Grote Spookshow in het Jul & Julia Theater. En bezoekers kunnen  zowel de Griezelgrot als het Griezeldoolhof betreden en meedoen met de Griezelcatwalk waarmee ze ook nog eens te gekke prijzen kunnen winnen. Durf jij het aan?

En tijdens Halloween in de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober, m.u.v. 24 oktober) is niemand minder dan Dolfje Weerwolfje te zien in een spannende musical voor het hele gezin in het Jul & Julia Theater.

Kijk hier voor meer informatie

recensie dolfje weerwolfje musical

Museum voor kinderen

En wat dacht je van een museum speciaal voor kinderen? Heel veel musea hebben tegenwoordig een kinderprogramma waardoor een museumbezoek met kinderen meer dan de moeite waard is. Wij selecteerden de leukste musea voor kids. Handig per provincie op een rijtje, zodat je direct kunt zien wat er in eigen buurt te doen is.

nijntje museum 1

Check ook ons tweede deel met herfstvakantie uitjes

[ssba]
Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.