Trampolinespringen: jump for joy!

Elk kind droomt ervan: een eigen trampoline in de tuin. Ik groeide ermee op, of beter gezegd ‘erop op’. Mijn zusje en ik besteedden hele vrije middagen op de trampoline. Met vriendinnetjes, buurkindjes of met z’n tweetjes. De gekste spelletjes deden we. Maar gewoon chillen was net zo fijn. Dat gun ik mijn kids ook. Ze hebben nog geen idee, maar volgende zomer komt er een trampoline in het hoekje bij ons tuinhuis waar nu de schommel staat. Ik weet nu al dat ik kan rekenen op een kanonnade aan enthousiast gegil.

Trampoline Springhallen

Tot die tijd gaan we regelmatig naar de trampolinehal van Bounz. In de hallen kun je springen op een veld van 32 trampolines met zijtrampolines en een 24 meter lange trampolinebaan. Inmiddels zijn er zes Bounz-vestigingen verspreid door het land zoals in Amsterdam, Beverwijk en Nijmegen. Naast Bounz zijn er meer plekken waar je terecht kunt om indoor te springen, onder andere: SuperJumpXL, Trixs en Freestyle Gymnastic.

trampoline springen springhallen

Trampoline springen voor iedereen

Trampolinespringen is trouwens echt niet alleen voor jong. Steeds meer volwassenen springen als workout. Op een trampoline moet je continu al je spieren aanspannen om in balans te blijven. Twintig minuten springen kun je vergelijken met een uur hardlopen in de duinen. En je verbrandt al snel zo’n duizend calorieën. Als kers op de taart komt er ook endorfine vrij. Oftewel: je krijgt er een geluksgevoel van!

Veilig trampoline springen

Dat ouders bang zijn voor dit ‘speelgoed’, begrijp ik best. Ik beet nota bene mijn eigen tong er bijna af toen ik mij aan een salto waagde. Maaaaaarrrr ongelukken liggen overal op de loer. Ook met paardrijden, boompje klimmen of fietsen gebeuren verschrikkelijke dingen. Om daarom de trampoline te weren, vind ik persoonlijk erg zonde. Daarmee ontneem je je kiddo’s (en jezelf) veel speelplezier. Neem dus deze punten in acht:

  • De goedkoopste trampolines zijn niet de beste trampolines. Ik kwam laatst op een speelpleintje waar de matten aan flarden langs de trampoline hingen. Als je vel tussen die veren komt, whaa dat is geen pretje. Kies dus voor kwaliteit!
  • Ook zie je steeds vaker dat trampolines zijn ingegraven om de valhoogte kleiner te maken. Rubbertegels of gras rondom de trampoline is natuurlijk beter dan steen.
  • En als je een trampoline in je tuin plaatst, kijk dan uit dat het niet in de buurt van obstakels staat, zoals muren, hekken of andere speeltoestellen.
  • Eigenlijk komt het allemaal neer op verantwoordelijk gedrag 😉

trampoline in de tuin

Leuke spelletjes op de trampoline

  • Bal op de trampoline, wie wordt geraakt is af.
  • Of allerlei kleine ballen (bijvoorbeeld tennisballen) uitstrooien op de trampoline en op je knieën springend de ballen ontwijken (geraakt worden of gaan staan betekent af!).
  • Met de benen over elkaar gekruist zitten en de grote tenen vasthouden, 1 persoon springt, wie zijn tenen los laat, is af.

Veel springplezier en laat je mij jouw ultieme trampolinespelletje ook weten?

[ssba]

Auteur:

Eva woont met haar twee kindjes en grote liefde in een bovenhuis in de Watergraafsmeer (Amsterdam). Lees meer..