By 21 oktober 2014 Read More →

Kidsroute Dutch Design Week 2014 #DDWmoodkids

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (DDW) is er zoveel te zien, doen en beleven dat je het overzicht gemakkelijk kwijt raakt. Voor kinderen is er ook behoorlijk wat te doen, maar wellicht zijn de juiste dingen wat moeilijker te vinden. Ik ben nu een aantal dagen in Eindhoven en heb een aantal DDW hotspots op een rijtje gezet die je met kinderen kunt gaan doen, bekijken of beleven als je naar DDW gaat.

Via social media zijn vrijwel alle tips terug te vinden onder #DDWmoodkids .

Illy #ddwmoodkidsNeon #ddwmoodkids

In de Kazerne – Paradijslaan 2-8 – kun je zelf even rondlopen terwijl de kids reuze koffie kopjes van Illy inkleuren. Een bezoek aan het restaurant is zeker de moeite waard.

mU paraplu #ddwmoodkidsMU #DDWmoodkids

 

Op Strijp-S zijn meerdere dingen voor kinderen te doen. De tentoonstelling bij MU – toerentallen 40-06 – is niet specifiek voor kids bedoeld, maar ik verwacht dat kinderen hier hun ogen uit kijken! Verschillende losliggende alledaagse materialen vormen een kleurrijk tapijt, heel inspirerend.

floris hovers ddw14floris hovers archetoys

 

Natuurlijk mag een bezoekje aan Floris Hovers niet ontbreken ! Je vindt deze Dutch Designer in de Yksi winkel op Strijp-S.  Wanneer je ook het klokgebouw bezoekt, sla dan vooral Dreamworld in Area51 niet over. Je vindt hier een te gek skatepark. En als je geluk hebt pik je een aantal toffe stunts mee.

dreamland #ddwskatehal ehv #DDWmoodkidsskatehal eindhoven ddw14grafitti #DDWmoodkids

Ook de workshop die kinderen kunnen volgen bij Dutch Design for Kids mogen natuurlijk niet ontbreken! Via instagram kon je zien dat ik vandaag pech had ivm het slechte weer, maar… de opblaasbare reuze iglo staat er nog de hele week! Omdat het vandaag regent bezocht ik het Van Abbe Museum waar kids de Russische afvalkunst vast geweldig vinden. En in het stadhuis kunt je een ouderen tentoonstelling bewonderen waar o.a. De nieuwe baby collectie van Granny’s Finest onderdeel van uit maakt.

Zoek je nog meer leuke hotspots voor de DDW waar je samen met je kinderen naar toe kunt gaan bezoek dan het Bloggers café  in de boekhandel Van Piere. Je drinkt er heerlijke koffie bij coffeelovers en kunt op het inspiratiebord aan de muur zien waar anderen erg enthousiast over zijn. Ik plakte zelf ook blauwe stickers bij alle hotspots die ik bezocht!  Niet in de buurt volg dan het kids bloggersteam via #DDWbloggerscafe . Veel plezier!

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.