By 5 augustus 2017 Read More →

Spelletjesparcours voor in de vakantie

Als je thuis blijft tijdens de vakantie, kun je samen met je kinderen ook best dat echte vakantiegevoel creëren. Alleen moet je er misschien een klein beetje meer moeite voor doen om hen in hun eigen omgeving dat vakantiegevoel te laten ervaren.

Dit jaar gaan we niet weg in de zomervakantie. Maar we gaan natuurlijk wel leuke dingen doen. Ieder van ons koos 3 dingen uit die hoog op het activiteiten verlanglijstje stonden. We noemen het de ‘ik kies-lijst’. Artikel gelezen? Je kunt de lijst hier gratis downloaden en er is ook een leuke actie aan verbonden. Zeker even lezen!

Ook spelen er regelmatig vriendjes hier. En dan verzinnen we natuurlijk iets leuks. Of maken we een spelletjes-parcours. Hieronder vind je wat leuke ideetjes.

waterspelletjes, wateractiviteiten, zomer, buitenspel

Vakantie thuis blijven tips

Op vakantie breng je vaak heel veel tijd buiten door. En thuis kan dat (als het droog is) ook prima. Laat ze maar lekker genieten van het buitenleven. Gaan ze ook beter van slapen. Vakantie is natuurlijk een klein feestje. Dus wordt de tuin versierd met een paar DIY tuintassels. Ieder kind ontvangt een kaart met daarop de spelletjes in de tuin. Wanneer alle spelletjes zijn gespeeld en afgestreept, verdient je kind een prijs. Een ijsje bijvoorbeeld of iets anders wat echt bij een vakantiegevoel hoort.

Leuke spelletjes voor een spelletjesparcours zijn bijvoorbeeld:

vakantie thuis blijven tips

 

spelletjes voor parcours

 

Spelletjesparcours binnen

Helaas is het Nederlandse vakantieweer vaak net wat minder zonnig dan in landen die zuidelijker gelegen zijn. Niet getreurd: een spelletjesmiddag kun je ook prima binnen organiseren. Duik in de speelgoedkast van je kind, vis er wat uit of doe inspiratie op bij deze leuke online speelgoedwinkels.

Deze producten zijn door ons geselecteerd uit webshops die aangesloten zijn bij de Moodkids webshopgids.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.