Ik verveel me zó! Zes weken lang vakantie…

Zes weken vakantie is best lang… Zeker als je zelf geen zes weken vrij bent. Je bent al weggeweest, maar school is nog niet begonnen. Wat kun je dan doen om de laatste weken van de vakantie gezellig te houden en de verveling tegen te gaan?

> Lees ook: Vakantie opvang nog niet geregeld? Kies voor zomerkamp

Zomervakantie tips

# Maak een kalender waarop de resterende vrije dagen staan én de dagen dat je moet werken. Ook zet je er alle andere (gewone) afspraken op. Zo is er voor iedereen overzicht welke dagen er wat te gebeuren staat.

# Maak een ‘zomer bucketlist’ met allerlei activiteiten, die weinig kosten maar wel leuk zijn. Dit kun je inzetten op de lege momenten in je kalender.

# Maak eens tijd voor een klusje met je kinderen waar je normaal niet aan toe komt. Zoals eens goed de kamers opruimen of leer ze een huishoudelijk klusje aan waar je normaal de tijd of het geduld niet voor hebt.

# Maak tijd om een nieuwe gewoonte aan te leren, zoals de kinderen een taak geven in het huishouden. Nu is het moment om te oefenen zonder dat er druk van school bij komt.

> Lees ook: Op zoek naar leuke ideeën om met je kids te knutselen. We hebben er heel veel verzameld voor je!

Zes weken zomervakantie is best lang. Zeker als je zelf niet zo lang vakantie hebt. Lianne heeft slimme anti verveel zomervakantie tips voor je! En die zijn niet alleen maar leuk, maar soms ook heel praktisch!

# Maak een afspraak met vriendjes of vriendinnetjes en de ouders. Een dag verzint het ene gezin een activiteit, de andere keer het andere gezin. Bovendien kun je er nog bij regelen dat jullie elkaars kinderen dan meenemen waardoor je zelf in elk geval een moment de handen vrij hebt.

# Vervelen is niet erg voor een kind. Zo leert het ook om zelf iets te verzinnen. Als je dan het kind de ruimte geeft om iets te verzinnen, maak je dan niet druk over de eventuele rommel die dat geeft. Spreek af dat er later opgeruimd wordt.

Het is en blijft een uitdaging om zes weken vol te maken. Maar bedenk, die zes weken hoeven niet propvol! Het is voor je kind ook wel eens fijn om geen vol programma te hebben! En lekker uit te rusten.

(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...