By 14 januari 2015 Read More →

alternatieve rugoefening dag 14 #hello15

De rugoefening die we -plat op de buik- al eerder deden, is er eentje die je direct voelt. Van andere oefeningen heb je vaak na twee dagen spierpijn (als er al spierpijn is). Ik schreef al eerder: ʻzeerʼ is prima, ʻpijnʼ is niet de bedoeling. Dus ervaar je echt pijn bij de rugoefening waarbij je plat op je buik ligt, ga dan voor een andere rugoefening.

Een alternatieve rugoefening

  • Ga op handen en knieën zitten. Zet je handen recht onder je schouders en plaats je vingers goed uit elkaar, zodat je stabiel staat.
  • Buig je ellebogen heel licht, zodat je je armen niet overstrekt. Veel mensen kunnen dat (hun armen overstrekken) en doen dat onbewust ook bij een oefening als deze. Dus probeer hierop te letten.
  • Zet je knieën op heupbreedte. Houd je rug recht en lang en kijk naar beneden, zodat je een rechte lijn houd in nek en rug.
  • Steek je rechterbeen uit naar achter en steek je linkerarm uit naar voor. Blijf paralel met de grond. Span je buik aan (navel intrekken). Houd deze pose 10 seconden aan. Terwijl je je buik aanspant! Je rug blijft zo recht mogelijk. Wissel dan om (linkerbeen, rechterarm). Maak tussendoor je rug even bol (als een kat) en ga dan weer terug naar de pose. Dat is dan set nummer 2. Doe 3 sets in totaal.

Je workout voor dag 14

1. Start met een warming up.

2. Daarna ga je verder met een oefening voor de rug. Dat kan de oefening van dag 8  zijn of degene die  hierboven beschreven staat.

3. Sluit af met de cardioroutine.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.