By 8 januari 2015 Read More →

Rugoefening – workout dag 8 #hello15

Als je traint maak je spieren als het ware korter. Als ik een tijdje veel steplessen geef, merk ik dat aan mijn hamstrings. Die spieren worden korter en daarmee word ik minder lenig. Hetzelfde geldt voor je buikspieren. Je maakt je spieren korter. Je buikspieren trekken dan aan je rug. Alleen al daarom zou je, als je buikspieroefeningen doet, ook oefeningen voor de rug moeten doen.

Maak dus ook je rugspieren sterker door je rug te trainen. Er zijn heel veel oefeningen voor de rugspieren te bedenken. Ik wil graag beginnen met eentje die je écht direct voelt. Dus niet overmorgen pas, als je spierpijn krijgt. Nee, nu.

De oefening is als volgt:

  • Ga plat op je buik liggen. Strek je armen naar voren en houd ze los van de grond (een paar centimeter boven de grond is voldoende). Trek dan je armen naar achteren. Je buigt je armen daarbij, dus punt je ellebogen langs je ribben. Je komt los met je borst.
  • Strek je armen weer naar voren en laat je borst weer iets zakken. Kijk bij deze oefening naar de grond en als je omhoog komt recht naar voor.
  • Ja, deze oefening voel je direct. Ja, dat kan een klein beetje zeer doen. Let op!: ʻzeerʼ is prima, ʻpijnʼ niet. Zodra deze oefening pijn doet, houd je er mee op. Je wilt niets forceren. Ben eerijk tegen jezelf; wat is ʻpijnʼ en wat is ʻzeerʼ?

Uiteraard legt Britt het ook weer uit in een video.

De workout van dag 8 is als volgt:

1. Doe eerst een warming up.

2. Dan doe je de rugoefening. Doe deze oefening 10 keer. Neem even rust en ga verder met set 2. Dan weer rust en vervolgens set 3.

3. Sluit je workout weer af met de cardioroutine.

 

Succes!! En laat je nog even op Facebook #hello15 weten wat je van de workouts tot dusver vond?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.