By 12 januari 2015 Read More →

Lunges aan één kant dag 12 #hello15

Vorige keer hebben we de lunges om en om gedaan. Nu leggen we de nadruk steeds op één been. Herhaal de lunges 10 keer op rechts en dan 10 keer op links. Je gaat dan iets dieper in de training, dan wanneer je je been steeds kort rust geeft. Daarnaast is het op deze manier makkelijker om je balans te houden, wat belangrijk is bij lunges. Zodra je namelijk gaat wankelen, is dat minder prettig voor je knieën, enkels en ook je heupen.

 Zo voer je de lunges aan één kant uit:

  • Stap je rechtervoet uit naar voor. Zet je voeten op heupbreedte of iets breder als dat fijner is voor je balans. Zak recht naar beneden en kom recht omhoog. Houd je linkerhak de hele tijd los van de grond. Dus ook als je omhoog komt uit de lunge.
  • Houd je rug mooi lang en je schouders laag. Zet je handen eventueel in je zij.
  • Stap na 10 herhalingen terug in, dus achterwaarts.
  • Zet dan je linkervoet naar voor. Check: heupbreedte.
  • Herhaal de oefening op links. Dit is één set.
  • Neem even rust en herhaal de set dan.

Je workout voor dag 12 met lunges aan één kant

  • Doe je warmingup
  • 3x één set (is 10x rechts én 10x links) lunges aan één kant.
  • Sluit je workout af met de cardioroutine
  • Eventueel stretchen van je benen
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.