By 29 januari 2016 Read More →

Afvallen met behulp van afslankpillen: ja of nee?

Hoe ouder je wordt, hoe trager je stofwisseling. Helaas is dit bij mij ook het geval. Voordat ik zwanger werd, had ik een snelle stofwisseling en behoorde ik tot de lucky few die alles konden eten zonder aan te komen.

Die good old days zijn definitief voorbij. Ik hoef bij wijze van spreken maar te kijken naar een hamburger of chocolade en ik kom al aan.
In mijn vorige blogs project afvallen en keuzestress: kiezen uit de 5 populaire diëten uit 2015  heb je kunnen lezen dat ik in de loop der jaren toch een paar extra kilo’s met me meedraag. En net als zovelen van jullie zou ik deze kilo’s graag kwijtraken. Lijnen na mijn twee zwangerschappen – met behulp van een koolhydraatarm dieet – is in het verleden succesvol gebleken. Het ging voor mijn gevoel echter verrekte langzaam. De laatste paar zwangerschapskilo’s ben ik nog steeds niet kwijt. Na een aantal halfslachtige lijnpogingen heb ik mezelf eindelijk zover gekregen om serieus aan een koolhydraatarm dieet te beginnen. En vol te houden.

Helaas is de afname van mijn gewicht tot nu toe minimaal, terwijl ik toch echt trouw mijn dieet volg (ja, echt waar, geen gesmokkel hier). Ondertussen raak ik behoorlijk gefrustreerd van de rauwe worteltjes tussen de middag en avondeten zonder pasta, rijst, aardappelen, quinoa of andere koolhydraatrijke substantie. De combinatie van een minimale afname in gewicht met maximale frustratie over het eten, is vaak hét argument om mijn lijnpoging te staken. Als ik niet echt afval van al dat gezonde eten, waarom zou ik mezelf dan al die lekkere dingen ontzeggen? Rationeel weet ik wel dat ik binnen 1,5 week niet een paar kilo kan afvallen. Bovendien is dat ook helemaal niet gezond. Mijn gevoel zegt alleen iets anders. Ik wil resultaat zien: nu!
Misschien is het tijd om mijn horizon wat te verbreden. Ik kom de laatste tijd steeds meer bekenden tegen die een afslankpil gebruiken. Met indrukwekkend resultaat.

Scepsis over afslankpillen

Ik ben altijd sceptisch geweest als het op afslankpillen aankomt. Belangrijkste gedachte? Een pilletje om af te vallen, dat kan toch nooit goed zijn.
Ik had zo mijn twijfels bij:

  • Wat ze in die pillen stoppen
  • Of het gebruik ervan wel veilig is
  • Of ze niet heel schadelijk voor je lichaam zijn
  • Of je niet kilo’s aankomt zodra je met die pillen stopt
  • Of je niet de gehele dag zou stuiteren vanwege cafeïne of andere energie-opwekkende (vetverbrandende) stoffen die in de pil zitten

Kortom, ik had nogal wat kritische gedachten over afslankpillen, waardoor ik het gebruik nooit  heb overwogen. Tot nu dan. Er heeft namelijk een behoorlijke ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van afslankpillen. Waar er vroeger dieetpillen in omloop waren die speed of andere amfetamine-achtige stoffen bevatten, tegenwoordig heb je ook afslankpillen die 100 procent natuurlijk zijn. Tja; 100 procent natuurlijk, dát lijkt me wel wat.

100% Natuurlijk
Ik sprak hierover met Elise Tahalele van BioslankForte. Zij werkt met een 100 procent natuurlijke afslankpil uit Indonesië. Elise geeft aan dat een natuurlijke afslankpil ideaal is voor mensen die een paar kilo’s willen afvallen en toch normaal willen blijven eten. Naast gewichtsverlies kan een natuurlijke afslankpil ook voor energie (daar teken ik voor met twee jonge kids in huis) en een gezonde dosis vitaminen zorgen.
Bij een normaal eetpatroon van drie maaltijden en drie tussendoortjes én het drinken van twee liter water per dag zou je maar liefst tien (!) kilo in drie maanden kunnen kwijtraken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat klinkt mij als muziek in de oren! Gewoon mee-eten met de pot en toch gewicht verliezen, hoe fijn zou dat zijn? Na drie maanden stop je met de pil en blijf je op gewicht! Tenminste; als je je aan je normale eetpatroon houdt.

Normaal eetpatroon
Maar wat is een normaal eetpatroon? Waarschijnlijk niet dat je ’s avonds een halve zak chips of een reep Tony Chocolonely voor de tv wegwerkt.  Zoals met alle afslankhulpmiddelen hebben deze het meeste effect als je daarnaast een gezond eetpatroon aanhoudt. Elise noemt hieronder bepaalde do’s and don’ts.

Vooral doen?

  • Eet gevarieerd. Dus niet elke dag hetzelfde; Zo krijgt je lichaam niet de kans om aan bepaalde voedingsmiddelen te wennen.
  • Probeer de koolhydraten in de eerste weken terug te brengen naar één maaltijd per dag.
  • Drink naast je koffie of thee, zeker twee liter water per dag .

Vooral niet doen:

  • Je ontbijt overslaan. De kans is dan groot dat je de hele dag loopt te snaaien en uiteindelijk meer eet. Een goed ontbijt brengt je stofwisseling op gang en zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent.

afslankpillen

Nadelen afslankpillen

Nadelen van de afslankpil kunnen zijn dat je in het begin een droge mond hebt (vanwege de afvoer van afvalstoffen), duizelig bent en last kan hebben van koude voeten en handen. Tja, die had ik toch al, vraag maar aan mijn wederhelft.
Ook zijn de pillen behoorlijk prijzig. Dat is natuurlijk niet erg als je daarmee ook het gewenste afvalresultaat bereikt. Maar er zijn natuurlijk geen garanties. Voor je het weet heb je weer een dure pot pillen in je kast staan die je nooit gebruikt.
Op internet vind je heel wat meer voors en tegens van afslankpillen. Ja, er zijn ook duidelijke tegens van natuurlijke afslankpillen. Het is belangrijk dat je je goed oriënteert en inleest, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken óf en welke afslankpil je dan gaat slikken.

Ik sta er nu in ieder geval wel voor open om een afslankpil te proberen. Ik ga vanaf vandaag iedere ochtend een pilletje voor mijn ontbijt nemen. Hopelijk valt het mee met de bijwerkingen en ben ik over drie maanden daadwerkelijk tien kilo lichter. Voor zeven kilo minder doe ik het ook hoor. Ik beloof je plechtig dat ik mijn ervaringen, zowel positief als negatief, met je zal delen (en uiteraard de voor en na foto :-)).

Wat vind jij? Laat het ons hieronder weten bij de reacties of praat met ons mee op Facebook.

(c) Can Stock Photo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

Yvonne is de trotse mama van Evi (7) en Fiene (4). Ze woont samen met Daniël, haar kids en hondje Sammie in Tilburg. Yvonne blogt over werk, gezin en alles wat daarbij komt kijken. Soms grappig, soms ontroerend, maar altijd met een gezonde dosis humor!