Project afvallen: in de (ski)broek passen

Nog een maand. En dan kunnen wij gaan genieten van een heerlijke skivakantie. Klein probleem: mijn skibroek. Toen ik deze recentelijk aantrok voor een dagje indoor skiën, kreeg ik ‘m nogal moeilijk dicht. En dat is een understatement. Met de bovenste knoop open ging het nog wel, maar om nou te zeggen dat het comfortabel skiën was, nee.

Ik weet wat je wilt zeggen. Dan koop je toch een nieuwe skibroek in een maatje groter? Dat is inderdaad een oplossing. Het biedt echter geen oplossing voor de spijkerbroeken in mijn kledingkast die ik sinds een paar maanden angstvallig vermijd. Mijn hele spijkerbroekencollectie vervangen wordt een prijzige zaak.  Had ik al vermeld dat ik bepaalde bloesjes ook niet meer dicht kreeg?

Er moet dus iets gebeuren om mijn lijf weer in die skibroek en de andere broeken te krijgen. Bij voorkeur met enige spelingsruimte, omdat de maaltijden in de stubes op de skipiste niet bepaald health-proof zijn en omdat het ’s avonds wel zo gezellig is om ook eens in iets anders te prikken dan een blaadje sla.

afvallen

Wanneer ik wil afvallen heeft sporten mijn eerste voorkeur.  Dit is helaas niet mogelijk nu, omdat ik zwaar verkouden ben en tegen een luchtweginfectie aan zit. Er zit dus niets anders op dan minder en/of gezonder te gaan eten.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar zodra ik heb besloten om te gaan lijnen, krijg ik meteen honger en zin in allerlei lekkers. Zelfs zin in ongezonde dingen die ik normaal niet eet.  Dit zorgt ervoor dat ik na twee dagen mijn lijnpoging weer opgeef.

Afvallen volhouden

Het is me twee keer gelukt om het afvallen vol te houden: na de zwangerschappen van mijn twee kids. Toen moest er nog een kilootje of 15 af voordat ik weer op mijn oude gewicht zat. Twaalf kilo heb ik eraf gekregen en met dit resultaat was ik dik tevreden.

In de loop der jaren zijn mijn lijnpogingen allemaal ruim voor het beoogde resultaat geëindigd en mijn behoefte aan ongezond eten exponentieel toegenomen. Waardoor ik toch weer een aantal extra kilo’s met me meezeul. Weliswaar geen 12 kilo, maar het exacte aantal weet ik niet precies, aangezien ik de weegschaal ook al maanden vermijd.

Maar goed, op dit moment ben ik erg gemotiveerd. Heeft misschien ook te maken met mijn oud-buurman die me vertelde dat ik er zo lekker gezond uitzag met mijn bolle wangen (!). Tja, wat zeg je daar nou op. Juist, ik stond ook met mijn mond vol tanden. Even vooropgesteld: ik wil afvallen voor mezelf, niet voor mijn buurman of iemand anders. Maar een dergelijke opmerking steekt me wel en is misschien juist de trigger om het vol te houden.

De komende maand zal voor mij dus in het teken staan van lijnen. Om het vol te houden, mezelf te motiveren en waarschijnlijk ook om de nodige frustraties van mij af te schrijven zal ik elke week een blog over mijn vorderingen schrijven.  Lees of -nog beter- doe je mee?

PS Ik ben op zoek naar makkelijke, snelle en lekkere recepten zonder te veel poespas. Iemand suggesties?

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Yvonne is de trotse mama van Evi (7) en Fiene (4). Ze woont samen met Daniël, haar kids en hondje Sammie in Tilburg. Yvonne blogt over werk, gezin en alles wat daarbij komt kijken. Soms grappig, soms ontroerend, maar altijd met een gezonde dosis humor!