By 12 december 2012 Read More →

Kerst cakepops op 4 manieren!

Cakepops zijn simpelweg cakejes die je op een lollystokje zet en vervolgens op allerlei manieren versierd. Met Kerst in de aantocht konden kerst cakepops natuurlijk niet achterblijven.

Leuk voor thuis of voor het kerstdiner op school.

Cakepops zijn eigenlijk niets anders dan gedecoreerde cake op een stokje. In dit recept 4 manieren voor kerst cakepops. #kerstmis #cakepops

Cake voor de kerst cakepops

Voor circa 10 kerst cakepops heb je het volgende nodig:

  • 75 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 3 eieren
  • 2 dl kristalsuiker
  • 1 ½ dl zure room
  • boter en paneermeel voor het invetten van de vorm

Voor de versiering van de kerst cakepops

  • 150 gr naturel roomkaas
  • 1-2 dl cranberryjam
  • 350 gr witte chocolade (om te dopen en te versieren)
  • 25 gr pure chocolage (om mee te versieren)
  • strooisel, snoepjes en mukhwas (Indiase in suiker gedoopte venkelzaadjes)
  • rode kleurstof

Bereidingswijze cake voor de kerst cakepops

Vet een cakevorm (minimal 1 ½ ltr) in en bestrooi die met paneermeel. Smelt de boter. Klop de eieren en de kristalsuiker tot een luchtig beslag. Meng de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden door elkaar.

Zeef het bloemmengsel in kleine porties boven het ei-beslag, en voeg tegelijk de boter en de zure room toe. Mix voorzichtig tot een luchtig, glad beslag. Doe het beslag in de cakevorm. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de cake onder in de oven in 45 tot 50 minuten gaar. Leg de cakevorm onderste boven op een rooster. Laat hem zo een paar minuten afkoelen totdat de cake loslaat van de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen.

Bereidingswijze kerst cakepops

Maal de cake in een keukenmachine fijn. Voeg de roomkaas en de cranberryjam toe en mix tot een stevig deeg.

Vorm van het deeg vierkantjes, mutsjes en balletjes in twee verschillende groottes (kleine balletjes voor de hoofdjes en grotere voor de rompjes.) Houd de kleine balletjes apart en steek in de andere een stokje. Zet de stokjes vast met gesmolten chocolade. Laat de lolly’s in de koelkast afkoelen.

Deze kerst cakepops kun je maken

Kerst cakepops ‘sneeuwballen’

Doop de balletjes in gesmolten witte chocolade en strooi daar wit strooisel overheen. Prik de lolly’s in een stukje piepschuim en laat ze afkoelen in de koelkast.

Kerst cakepops ‘pakketjes’

Door de vierkante lolly’s in de witte chocolade. Meng een gedeelte van de witte chocolade met rode kleurstof en spuit daarmee de touwtjes.

Kerst cakepops ‘mutsen’

Doop de mutsenlolly’s in de witte chocolade die je vermengd hebt met rode kleurstof. Kies uit het strooisel balletjes voor de pluimen. Spuit aan de onderrand een lijntje witte chocolade en strooi daar een wit strooisel overheen.

Kerst cakepops sneeuwpop

Doop de kleine balletjes in de witte chocolade en markeer met wat strooisel of mukhwas de neus. Laat afkoelen in de koelkast. Doop de grotere balletjes op lollystokjes ook in witte chocolade en zet de hoofdjes erop vast. Laat afkoelen en spuit daarna met pure chocolade knopen en ogen. Maak de sneeuwpop af met hoed en das van snoep.

Dit recept voor de kerst cakepops komt uit het boek:

kinderboeken tip macarons cupcakes cakepops

Macarons, cupcakes, cakepops en nog meer lekkers uit de oven – Mia Öhrn

Macarons, cupcakes en cakepops, maar ook whoopies, brownies, madeleines en petitfours: alle gebakstrends van het moment samen in één heerlijk boek. Dit boek is op zich al een snoepje om naar te kijken, en de romantische, pastelkleurige foto’s zorgen ervoor dat je zin krijgt om ook zelf zoete kunstwerkjes te gaan maken – een passievruchtenmacaron of gemarmerde hazelnootbrownies, om maar eens wat te noemen. En zelfs dropcupcakes behoren tot de mogelijkheden…

Lees onze recensie hier.

Info en Online bestellen

Nog meer inspiratie voor lekkere kersthapjes

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>