By 23 augustus 2015 Read More →

Muffins met courgette en tonijn

We hebben dit jaar voor het eerst een moestuinbak. Je weet wel; zo’n bak van 1 bij 1 meter. In die mobiele moestuin staan twee courgetteplantjes. Nou ja, plantjes… Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot monsterachtige afmetingen. Met mega veel courgettes. We maakten inmiddels al courgettesoep, zebraworstjes, courghetti en courgette met makreel. En om eerlijk te zijn, ik was toe aan iets nieuws. Tijd voor een nieuw recept. Ik bedacht courgettemuffins met tonijn. Ook lekker voor in de lunchtrommel.

Ook op zoek naar recepten met courgette? Check deze link voor meer inspiratie.

Muffins met courgette en tonijn

muffin met courgette en tonijn

bereidingstijd: 10 minuten, wachttijd 25 minuten

Ingrediënten voor circa negen stuks:

– drie lente-uitjes, gesneden in ringetjes

– 100 gram tonijn uit blik (op water), uitgelekt

– 100 gram bloem

– 1/2 courgette, fijngeraspt

– 2 eieren

– 2-3 eetlepels yoghurt

– 2 theelepels bakpoeder

– zout en peper

– muffinblik en muffinpapiertjes of siliconen muffinbakjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).

2. Trek de tonijn los met een vork. Meng de tonijn met de courgette, eieren en yoghurt.

3. Zeef de bloem en meng dit met het bakpoeder en de lente-uitjes. Meng de bloem met de andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.

4. Gebruik siliconen muffinvormpjes of doe muffinpapiertjes in je muffinblik en vul de holtes met het muffinbeslag. Bak de muffins in circa 25 minuten goudbruin. Check met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Laat afkoelen.

Heb jij nog leuke tips voor een lekkere maaltijd met courgette? Ik hoor ze graag. Deel ze hieronder bij de reacties. Dan ga ik ze uitproberen en publiceren op MoodKids. Met eervolle vermelding uiteraard. 🙂

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moestuin, Dutch Bento

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.