Nieuw Opperdepop recept Courgette met gerookte makreel

Vette vis zoals makreel zit vol omega 3-vetzuren en die zijn essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Zet dit slimme gerechtje dus geregeld op het menu.

koken met kinderen courgette met gerookte makreel

Courgette met gerookte makreel

Ingrediënten (hoofdgerecht 1-2 porties) :

  • 200 g courgette
  • klein klontje boter
  • 100 ml basisbouillon
  • paar takjes bieslook
  • 30 g gerookte makreelfilet

Bereiding (ca. 25 minuten) :

Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min. Voeg de bouillon toe en stoof de courgette met de deksel op de pan in 10 min. gaar.

Druk de courgette met een houten lepel fijn en maak het eventueel iets smeuïger met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng
het erdoor. Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep het erdoor. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten. Als het gerecht nog te grof is, pureer het dan met een staafmixer.

Bevat per portie: 105 kcal – 5 g eiwit – 7 g vet, waarvan 2.5 g verz. – 5 g koolhydraten – 85 mg natrium  – 0.5 g vezels

TIP: Gerookte makreel lijkt erg zout. Toch valt dit mee. Ter vergelijking: 30 g gerookte makreel- filet bevat ongeveer evenveel natrium als een halve boterham.

Bronvermelding: Opperdepop (2015), Albert Heijn

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.