Groente pasta: courghetti #hello2015

Pasta gaat er altijd wel in bij de kids. Maar hey, wie zet dat die van wit meel moet zijn gemaakt? Pasta gemaakt van groenten is weer eens wat anders en – zoals je wel zult begrijpen – een topper qua voedingswaarde. Het aanschaffen van een ‘spirooli spaghetti slicer’ is bij dit gerecht wel een aanrader maar het gaat ook met een fijnschiller.

groente pasta recept

Nodig voor de courghetti (groente pasta):

  • 1 a 2 vrij dikke courgettes*

Pesto:

  • Een flinke hand basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas of feta
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1 el gemengde rauwe noten
  • 3 a 4 gedroogde tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • snuf zout & peper
  • optioneel: ½ avocado en een beetje citroensap

Bereiden:

Was de courgettes en draai ze met de spirooli tot pastaslierten

Voeg alle ingredienten voor de pesto in een goede keukenmachine en vermaal tot een gladde pesto. Voeg eventueel nog wat water toe als het te grof blijft. Serveer een ruime hoeveelheid courghetti en schep daar de pesto overheen. Garneer met wat tomaatjes en eventueel nog wat kaas.

 

claire en vera Claire van den Heuvel & Vera van Harenbluebelle.nl is hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van FAMME.nl, de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY.meer info: www.bluebelle.nl | www.easypeasykids.nl

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15, Algemeen, Food

Auteur:

#Hello15 staat voor Hello New Year, Hello New Life ! Diverse gastredacteuren gaan tips & trucs met ons delen om gezonder, bewuster en fijner te leven. Dit kun je verwachten: * Dagelijks een workout, oefeningen om je lichaam gezond te maken * Gezonde recepten voor het hele gezin * Mindfulness oefeningen voor jou en je kind * Gezonde lunchtrommels en 10-uurtjes voor mee naar school * #hello15