By 20 mei 2015 Read More →

Groene zebraworstjes

Ik ben dol op lekker eten. Mijn kinderen ook. Al hebben ze een gezonde weerstand tegen alles wat nieuw is. Ik bedenk daar vaak wel een oplossing voor. Een nieuwe groente of smaak leren eten? No problemo! Ik geef mijn gerecht gewoon een gekke naam mee en ze eten alles. Nou ja, bijna alles… 😉

De naam ‘groene zebraworstjes’ hebben ze dit keer overigens zelf bedacht. Ik kwam aanlopen met het lekkers, had nog geen naam bedacht en vroeg: “Wie kent er een dier met zwarte strepen..” En zo geschiedde. Zie je wel: Alle kinderen lusten courgette. En vooral deze snack met courgette!

groene zebra tapas, snack courgette

Groene zebraworstjes: een lekkere snack courgette

  • Courgette
  • Knakworstjes
  • Prikkers

Snijd met een kaasschaaf plakken van de courgette en rooster deze in een grillpan. Warm de knakworstjes op en halveer ze. Rol om ieder worstje een geroosterde courgettereep en zet dit vast met een prikker. Serveer eventueel met een sausje.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.