By 4 oktober 2017 Read More →

Monkey platter: gevarieerd eten op een leuke manier

Ik leerde het kennen als de ‘Graze Plate’, maar ze noemen het dus ook een ‘Monkey Platter’. Het is een bord vol met verschillende en gezonde hapjes, om er bijvoorbeeld je kinderen vanuit school mee te verrassen.

Of gebruik de Monkey Platter als afwisseling voor het avondeten, een beetje  la de Rapley methode. Oergezellig en weer eens wat anders dan anders, maar bovenal voedzaam. Zo weet je tenminste zeker dat ze iedere dag genoeg waardevolle voedingsstoffen naar binnen krijgen, en nog op een leuke manier ook!

Monkey platter: voor jong en oud

De Monkey Platter is leuk voor iedereen. Voor werkende ouders onder ons neem zoiets eens mee in bijvoorbeeld zo’n gave bento box!  Of zet het op tafel als je visite hebt. Heb je moeilijke eters in huis? Dat zal hierbij geen probleem zijn want met zoveel verschillende kleuren, vormen en texturen op een bordje. Dat schreeuwt toch gewoon om aandacht?! Geheid dat zelfs de kieskeurige eters wat proberen te eten.

Op deze manier kun je natuurlijk prima nieuwe producten introduceren zoals bijvoorbeeld avocado en geitenkaas. Die laatste mocht ik trouwens opeten. 😉 #deaanhouderwint

 

Variëren en presenteren

Je kunt van alles op zo’n Monkey Platter doen van avondeten tot tussendoortjes. Varieer naar hartenlust. Ik zal zo een paar voorbeelden geven. Maar vergeet ook niet de manier waarop je het geeft aan je kind(eren). Presenteer het telkens op een andere manier aan ze. Dat houdt het interessant.

Doe het bijvoorbeeld eens in:

 • een cupcake bakblik
 • op een mooie grote broodplank
 • ontbijtbordje
 • siliconen cupcake vormpjes
 • een leuk bordje met vakjes erin zoals deze van webshop De Leukste Lunch bijvoorbeeld.

Wat doe je bijvoorbeeld in een monkey platter?

 • Verschillende seizoens-groenten (gestoomde broccoli) met yoghurt kaasdip of hummus
 • Volkoren soepstengels
 • Noten & Zaden
 • Gedroogd fruit
 • Seizoens-fruit

 • Kaas
 • Augurk
 • Olijven
 • Ei in verschillende vormen, denk ook eens voor de lol aan zo’n egg mold. (Ik heb een Hello Kitty eg mold dan ziet mijn eitje er daarna dus uit als het hoofdje van Hello Kitty, erg grappig!)
 • Stukjes vlees of vleeswaren
 • Zoute stokjes
 • Hummus met Turks brood
 • Fruitige Yoghurt snoepjes

Dit is trouwens ook ideaal voor een makkelijke maaltijd voor op de vrijdagavond met het hele Doe spelletjes of kijk een film, schenk een soepje en schotel de Monkey Platter voor vol met gezond lekkers waarvan kan worden gepakt wanneer je maar wilt. Een beetje het borrelplankje effect…. Makkelijk, uitnodigend, gezellig en vooral gezond!

Leef je uit, geniet en veel plezier.

P.s. Wat doe jij allemaal op de Monkey Platter? Deel je foto met ons via deze hashtag #MoodkidsMonkeyPlatter zodat we inspiratie bij elkaar op kunnen doen. Want…. Monkey see, Monkey do! 😉

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Algemeen, Food

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.